14.5 C
Bistrița
joi, mai 2, 2024

Ecologiștii cer retragerea titlului de cetățean de onoare al Bistriței acordat lui Miron Mitrea

Miron Mitrea este cetățean de onoare al Bistriței încă din 2002. Ecologiștii cer însă retragerea acestui titlu. Motivul ar fi o sentință judecătorească dată în 2013.

În ședința de Consiliu Local din 12 decembrie 2019, consilierul PER Teodor Mârza a adus în discuție faptul că celor condamnați penal ar trebui să li se retragă titlul de onoare.

Una dintre condițiile ca o persoană să primească această distincție este ca să nu fie condamnat penal în momentul oferirii titlului de onoare. Totuși, ecologiștii susțineau în ședința mai sus menționată că cei care au fost condamnați ulterior oferirii acestui titlu ar trebui să îl piardă.

În acest sens, ecologiștii au pregătit un proiect de hotărâre, pentru următoarea ședință de Consiliu Local în care vor cere retragerea titlului lui Miron Mitrea.

Acesta a fost desemnat cetățean de onoare în 2002, pe când era primar Vasile Moldovan.

Miron Mitrea era atunci ministrul Lucrărilor Publice, Transporturilor și Locuinței în Guvernul Adrian Năstase.

Motivul pentru care ecologiștii cer retragerea titlului este o sentință judecătorească.

Miron Mitrea a executat un an și trei luni de închisoare. În 2019 acesta a fost consultantul de campanie al Vioricăi Dăncilă, fostul lider al PSD și candidat la funcția de șef al statului.

 

FOTO – newstandard

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Pizzeria Allegria angajează casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. NOI locuri de muncă la Sanovil, Aquabis, MasterFoam

Pizzeria Allegria are nevoie de casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. Aquabis caută electrician priceput, iar la Clinica Sanovil e nevoie de fiziokinetoterapeut, asistent medical generalist și specialist marketing. Noi locuri de muncă sunt disponibile la RCB Electro, Leoni Bistrița și STEWO Năsăud. 

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială pentru automobile Škoda

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială* Schimb kit curea distribuție pentru automobile Škoda din 2017-2019 (4+) și automobile Škoda din 2016 sau anterior (7+):

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz:

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz: