8.2 C
Bistrița
luni, februarie 26, 2024

Ecologiștii cer retragerea titlului de cetățean de onoare al Bistriței acordat lui Miron Mitrea

Miron Mitrea este cetățean de onoare al Bistriței încă din 2002. Ecologiștii cer însă retragerea acestui titlu. Motivul ar fi o sentință judecătorească dată în 2013.

În ședința de Consiliu Local din 12 decembrie 2019, consilierul PER Teodor Mârza a adus în discuție faptul că celor condamnați penal ar trebui să li se retragă titlul de onoare.

Una dintre condițiile ca o persoană să primească această distincție este ca să nu fie condamnat penal în momentul oferirii titlului de onoare. Totuși, ecologiștii susțineau în ședința mai sus menționată că cei care au fost condamnați ulterior oferirii acestui titlu ar trebui să îl piardă.

În acest sens, ecologiștii au pregătit un proiect de hotărâre, pentru următoarea ședință de Consiliu Local în care vor cere retragerea titlului lui Miron Mitrea.

Acesta a fost desemnat cetățean de onoare în 2002, pe când era primar Vasile Moldovan.

Miron Mitrea era atunci ministrul Lucrărilor Publice, Transporturilor și Locuinței în Guvernul Adrian Năstase.

Motivul pentru care ecologiștii cer retragerea titlului este o sentință judecătorească.

Miron Mitrea a executat un an și trei luni de închisoare. În 2019 acesta a fost consultantul de campanie al Vioricăi Dăncilă, fostul lider al PSD și candidat la funcția de șef al statului.

 

FOTO – newstandard

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Stil german, prețuri românești: Mobila Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, de calitate, la prețuri excelente!

Mobila Outlet Gherla aduce o nouă dimensiune confortului în locuința ta, oferind mobilă NOUĂ, de înaltă calitate, importată direct din Germania, la prețuri accesibile. Cu un showroom de 700 de metri pătrați și o prezență online extinsă, Mobila Outlet Gherla își propune să devină destinația preferată a iubitorilor de confort.

Clinica Sanovil caută specialist Resurse Umane și recepționist, ROMBAT are nevoie de metrolog, inginer și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, Eurocompozite, Rombat și Fan Courier. CML are nevoie de doi topometriști, iar Electroplast caută manager și operatori. Oferta completă – mai jos:

14 Februarie este aici! Reduceri speciale, la SPOT GSM, de Ziua Îndrăgostiților

Cu ocazia Zilei Îndrăgostiților, vă invităm să ne vizitați în magazinele noastre din Bistrița: Calea Moldovei 40 (box Kaufland), respectiv Bd. Independenței 97-99 (incintă Kaufland) unde vă puteți răsfăța pe voi și pe cei dragi cu cele mai frumoase și utile accesorii GSM.