-3.4 C
Bistrița
luni, decembrie 4, 2023

FOTO/VIDEO Parapete de protecție pentru „stâlpul morții” de la producătorul local Betak. Cu cât a fost „vândut” Primăriei Bistrița

Producătorul local Betak a oferit Primăriei Bistrița parapetele de protecție pentru stâlpul pasarelei de pe strada Industriei, unde trei persoane și-au pierdut viața într-un singur an. Cât a cerut Primăriei Bistrița:

Ieri, Primăria Bistrița a ridicat de la firma Betak mai multe bucăți de parapete de protecție, care va fi montat la stâlpul pasarelei de pe strada Industriei, pentru a preîntâmpina pe viitor evenimente rutiere mortale.

Producătorul local a făcut proiectul de protecție al pasarelei și a oferit practic aproape gratuit Primăriei Bistrița parapetele, suma cerută fiind cel puțin simbolică: un euro! Specialiștii Betak vor acorda și asistență zilele următoare echipei care va monta parapetele respectiv.

Imediat după ultimul accident de pe pasarelă, respectiv în 17 august 2019, conducerea Betak a trimis o adresă Primăriei Bistrița în care propunea parapetele de protecție ca și măsură de prevenire a accidentelor în acea zonă, oferindu-se să facă inclusiv proiectarea și execuția elementelor de protecție.

În decembrie a venit și avizul favorabil al Primăriei Bistrița. Imediat după, cei de la Betak s-au pus pe treabă și în mai puțin de 6 săptămâni (cât era timpul estimat de producție) au predat lucrarea, respectiv ieri, 10 ianuarie 2020. Proiectarea aparține inginerilor de la Betak, care au făcut proiectul de protecție al acelui stâlp, iar muncitorii au produs elementele necesare, urmând ca zilele următoare o echipă a primăriei să facă montajul, tot cu asistența specialiștilor de la Betak.

Betak este cel mai mare producător din România și un jucător important pe piața europeană de profil pe segmentul conductori, electrozi de împământare și alte componente ale instalațiilor electrice. De asemenea, Betak este un important producător de parapete de protecție stradală și de structuri metalice diverse.

Pasarela și-a primit numele de „pasarela ucigașă”, după ce în ultimul an trei persoane și-au pierdut viața izbindu-se cu autoturismele de unul dintre stâlpii săi. Primul care a murit izbit de un stâlp al pasarelei a fost un tânăr de 27 ani, care și-a pierdut  viața în luna decembrie a anului 2018. Detalii puteți citi AICI.

În primăvara anului 2019 un jandarm în vârstă de 55 de ani își găsea sfârșitul în același loc, într-un mod similar. Mai puteți citi despre acest subiect AICI. În august 2019, un alt tânăr de 21 de ani se izbea cu autoturismul de un stâlp al pasarelei. Și acesta și-a pierdut viața. Detalii AICI.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

LEONI Bistrița: Anunț solicitare Autorizație mediu

SC LEONI WIRING SYSTEMS RO SRL anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de obținere a Autorizației de mediu pentru funcționarea FABRICĂ DE PRODUCȚIE DE ECHIPAMENTE ELECTRICE ȘI ELECTRONICE...

Se fac angajări la Masterfoam, Arena by Casa EMA și Clinica Sanovil

Masterfoam angajează operatori producție, tehnicieni mentenanță și magazineri. Restaurantul Arena by Casa EMA caută ospătar, barman și ajutor bucătar. Clinica Sanovil are nevoie de farmacist, specialist marketing & comunicare, infirmieră part-time. Oferta completă – mai jos:

IANA OPTIC: De Crăciun fă-ți cadou o pereche de ochelari cu cristale Swarovski ! Sau fă-i cadou cuiva drag un voucher

La Iana Optic vă așteaptă deja surprize de sărbătoare pentru cei dragi. Ai acum ocazia să-ți faci cadou o pereche nouă de ochelari (cu cristale Swarovski, ca să fie răsfățul complet) sau poți să faci cuiva drag un cadou prețios.