13.7 C
Bistrița
vineri, mai 3, 2024

Locuințele modulare de la Viișoara, ținute pentru „zile negre”. La ce se gândește primarul Ovidiu Crețu

Într-o conferință de presă, primarul Ovidiu Crețu a precizat că locuințele modulare nu prea mai sunt luate în calcul pentru persoanele aflate în carantină, ci sunt ținute pentru „zile negre”, mai exact pentru a prelungire a spitalului, în cazul în care lucrurile se complică.

Luate inițial în calcul pentru persoanele aflate în carantină, containerele de la Viișoara sunt, mai nou, ținute pentru zile negre, după cum a dat de înțeles primarul Ovidiu Crețu într-o conferință de presă.

„Destinația ca loc de carantină a acestor containere nu avantajează foarte mult, pentru că au două camere, o baie și o bucătărie. Le avem în rezervă și le vom amplasa într-un loc corespunzător. Le ținem în rezervă, pentru că dacă spitalele ajung să nu mai facă față, și bolnavii sunt ținuți în corturi câte 20, acelea pot să fie o extensie a spitalului județean, să le ducem acolo în curte și în cele două camere pot să stea câte 2 oameni”, a explicat edilul.

Primăria deține 8 containere modulare, compuse din două camere, o baie și o bucătărie. Doar unul dintre ele este ocupat.

De asemenea, primarul Ovidiu Crețu a precizat că aceste containere au fost deja mutate în curtea Spitalului Județean din Bistrița. Primarul a adăugat că  poate pune la dispoziție și cortul folosit până acum pentru evenimente. Acesta este utilizabil, necesitând câteva zile pentru montare.

Viceprimarul Cristian Niculae a anunțat, de asemenea, că și la Policlinica Bistrița a fost implementat azi un sistem de triere pentru pacienți. „Am amplasat un container pentru trierea pacienților și la Policlinica Bistrița, în efortul de a stopa răspândirea virusului COVID-19. Pentru că bistrițenii au nevoie de măsuri concrete din partea tuturor autorităților în această luptă contra coronavirusului.”, a precizat Cristian Niculae.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Pizzeria Allegria angajează casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. NOI locuri de muncă la Sanovil, Aquabis, MasterFoam

Pizzeria Allegria are nevoie de casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. Aquabis caută electrician priceput, iar la Clinica Sanovil e nevoie de fiziokinetoterapeut, asistent medical generalist și specialist marketing. Noi locuri de muncă sunt disponibile la RCB Electro, Leoni Bistrița și STEWO Năsăud. 

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială pentru automobile Škoda

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială* Schimb kit curea distribuție pentru automobile Škoda din 2017-2019 (4+) și automobile Škoda din 2016 sau anterior (7+):

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz:

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz: