18.2 C
Bistrița
luni, aprilie 29, 2024

Primul deces de COVID 19 în Șintereag! A participat la întâlnirile religioase ilegale!

A.F. urmează să fie îngropat în mai puțin de două ore. Astăzi a decedat fiind diagnosticat cu COVID-19. La căpătâi nu-i vor fi nici soția și nici fiul, aceștia fiind în izolare. Bărbatul a participat la  întâlnirile religioase ilegale organizate la Șintereag și Reteag.

Comunitățile de romi din Reteag și Șintereag au pus pe jar autoritățile, după mai multe întâlniri religioase ilegale.

Aceștia s-au întâlnit în grupuri mari, la diferite persoane acasă. Din nefericire, la aceste întâlniri au participat și persoane din Suceava care ulterior au fost depistate pozitiv.

Săptămâna trecută, la Reteag, s-a înregistrat primul deces diagnosticat cu COVID-19 în urma acestor întâlniri.

Astăzi, istoria se repetă, dar la Șintereag. A. F avea 77 de ani.

„A murit azi-dimineață și peste două ore îl vom înmormânta. Va fi adus direct la groapă. Acum se fac toate pregătirile. La groapă îl va aștepta pastorul și vor fi doar 8 persoane, conform ordonanțelor militare. Respectăm legea. Soția și fiul lui nu vor putea participa, fiind în izolare. Le-am spus și nu au ce face decât să respecte legea. Vor participa alte neamuri care nu sunt în izolare”, a explicat, pentru Bistrițeanul.ro, primarul comunei Șintereag, Ioan Bob.

Edilul comunei a explicat că mai are în Șintereag încă două persoane depistate pozitiv și 52 în izolare.

„TOȚI respectă izolarea. Poliția trece pe la ei, îi verifică. Respectăm legea și măsurile impuse de Ordonanțele Militare. Și să sperăm că rămânem doar la atât!”, a concluzionat Ioan Bob.

 

Reprezentanții Prefecturii nu au confirmat încă decesul, așteptând aprobarea de la Grupul de Comunicare Strategică.

 

FOTO – Libertatea.ro

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială pentru automobile Škoda

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială* Schimb kit curea distribuție pentru automobile Škoda din 2017-2019 (4+) și automobile Škoda din 2016 sau anterior (7+):

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz:

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz:

Aquabis angajează electrician și consilier juridic, Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut și asistent medical generalist

Aquabis caută electrician și consilier juridic, iar la Clinica Sanovil este nevoie de fiziokinetoterapeut, asistent medical generalist și specialist marketing. Crama JELNA angajează bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Noi locuri de muncă sunt disponibile la RCB Electro, Leoni Bistrița și STEWO Năsăud.