13.7 C
Bistrița
vineri, mai 3, 2024

PREGĂTIȚI-VĂ: În 27 septembrie mergem la vot!

Alegerile locale ar fi trebuit să se desfășoare în luna iunie. Pandemia de coronavirus a dat planurile peste cap. Totuși, ieri s-a decis data când românii vor merge la urne pentru a-și alege conducerea locală. S-a stabilit data de 27 septembrie 2020.

Anul 2020 a fost numit „an electoral”. În luna iunie erau programate alegerile locale, iar spre finalul anului, alegerile parlamentare.

Pandemia de coronavirus a dat planurile peste cap, așa că aleșii locali din funcție și-au păstrat scaunele… prin extinderea mandatelor.

Ieri s-a decis data în care românii vor merge la urne.

Autoritatea Electorală Permanentă informează că a elaborat proiectul de lege privind stabilirea datei alegerilor pentru atoritățile administrației publice locale din anul 2020, precum și a unor măsuri pentru buna organizare și desfășurare a acestora, prin care se propun, în principal, stabilirea datei alegerilor locale din anul 2020 în ziua de duminică 27 septembrie 2020, ținând cont și de suprapunerea cu perioada electorală a alegerilor parlamentare la termen, dar și o serie de măsuri tehnice de natură să îmbunătățească modul de derulare a alegerilor locale din 2020”, se anunță într-un comunicat de presă al AEP.

După promulgarea legii de prelungire a mandatelor (aleşilor locali – n.r.), adoptată de Parlament, în şedinţa de Guvern de săptămâna viitoare vom adopta proiectul de lege prin care vom propune data alegerilor – 27 septembrie – şi, evident, o serie de alte măsuri, dintre care unele măsuri sunt legate şi de o protecţie a persoanelor implicate în procesul electoral. La nivelul actual de răspândire, cu siguranţă da (se vor organiza alegeri la data stabilită – n.r.). Dar am convingerea că până pe 27 septembrie lucrurile se vor îmbunătăţi semnificativ”, a declarat premierul Ludovic Orban, într-o conferinţă de presă la Suceava.

În 2016, la nivelul județului, PSD a cucerit 39 de primării, PNL – 15, ALDE – 7 și UDMR – 1.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Pizzeria Allegria angajează casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. NOI locuri de muncă la Sanovil, Aquabis, MasterFoam

Pizzeria Allegria are nevoie de casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. Aquabis caută electrician priceput, iar la Clinica Sanovil e nevoie de fiziokinetoterapeut, asistent medical generalist și specialist marketing. Noi locuri de muncă sunt disponibile la RCB Electro, Leoni Bistrița și STEWO Năsăud. 

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială pentru automobile Škoda

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială* Schimb kit curea distribuție pentru automobile Škoda din 2017-2019 (4+) și automobile Škoda din 2016 sau anterior (7+):

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz:

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz: