EXCLUSIV: Un documentar Netflix dezvăluie legătura dintre deputatul Robert Sighiartău, președintele Iohannis și Familia, o grupare creștină secretă care influențează politica lumii

EXCLUSIV: Un documentar Netflix dezvăluie legătura dintre deputatul Robert Sighiartău, președintele Iohannis și Familia, o grupare creștină secretă care influențează politica lumii

Întrebarea despre cine controlează cu adevărat puterea globală este una veche, iar răspunsul pe care îl primim este rareori satisfăcător. Ceea ce aparent numim democrație reprezentativă pare să fie considerat de mulți ca fiind ceva performant… doar că „marionetele” noastre alese să ne reprezinte în sălile de ședințe sunt ridicole. Deputatul Robert Sighiartău este personaj într-un documentar Netflix despre Familia, o organizație creștină secretă care influențează politica mondială.

Netflix a lansat în vara anului trecut o mini-serie documentar de cinci episoade, intitulată „Familia: Fundamentalismul și politica americană”.

Regizat de Jesse Moss și adaptat după bestseller-ul cu același nume semnat de Jeff Sharlet, Familia aduce în lumina reflectoarelor o organizație creștină secretă cunoscută sub numele de Fellowship (Frăția n.r.). Aceasta activează în Washington D.C. și controlează rețelele de putere pentru a influența evenimentele care au loc la nivel Mondial.

De ce am fi interesați să tratăm un subiect care, aparent, nu are nici o legătură cu România? De ce ne-ar interesa un documentar despre organizațiile secrete din America?

Răspunsul e unul cât se poate de simplu. Poate pentru că mini-seria Netflix este despre creștini cu influență care încearcă să aducă legile lumești pe aceeași undă cu cele biblice. În documentar este atins inclusiv subiectul Referendumului pentru familie organizat în urmă cu doi ani în România. Sau, poate pentru că – într-unul dintre cele cinci episoare – apare o fotografie cu un personaj politic bine-cunoscut nouă… Un bistrițean de-al nostru care acum deține o funcție importantă într-un partid politic din România, dar despre acest subiect puțin mai târziu.

Cine este Familia și ce vrea de la noi?

Fondată în 1935 de un bărbat pe nume Abraham Veride, Familia sau Frăția – așa cum mai este numită, a luat naștere inițial din încercarea de a organiza o întâlnire a proprietarilor de afaceri. De-a lungul anilor, a evoluat în ceea ce unii ar numi-o teocrație secretă. Alții ar considera-o drept o mișcare subterană a unor oameni creștini proeminenți, care își exercită influența nu doar în Statele Unite, ci și în străinătate.

Membrii Familiei își desfășoară activitatea sub un văl de secret. Șeful comunității, Douglas Coe, care a murit în 2017, a considerat că grupul își poate exercita cel mai bine influența în acest fel. În Frăție sunt incluși senatori, diplomați și lideri religioși din întreaga lume.

Mini-seria susține că modul principal de păstrare a influenței Familiei este National Prayer Breakfast (Micul Dejun cu Rugăcine n.r.). La eveniment a participat fiecare președinte al Americii, de la Dwight Eisenhower până în prezent. Deși mulți consideră Micul Dejun de Rugăciune un eveniment banal, potrivit regizorului acesta „este într-adevăr o demonstrație impresionantă de influență și putere”.

De obicei, evenimentul are loc anual, în prima joi din luna februarie. El găzduiește aproximativ 3.500 de invitați, inclusiv invitați internaționali din peste 100 de țări. Micul Dejun cu Rugăciune nu e altceva decât o serie de întâlniri, prânzuri și mese. Este proiectat să fie un forum pentru elita politică, socială și de afaceri, pentru a se aduna și a se ruga împreună.

Filosofia după care Frăția se ghidează e una relativ simplă. Liderii sunt aleși pe sprânceană de însuși Dumnezeu, nu de popor. Nici nu contează ce păcate are un politician. Poate să-și fi înșelat și nevasta, poate fi chiar un dictator cu sânge rece… Important e să beneficieze în continuare de girul organizației și, implicit, de al divinității. Păcatele se iartă, până la urmă. Situația e ilustrată prin două foste speranțe ale conservatorismului american care au comis păcatul adulterului. Au fost anchetate inclusiv pentru fapte de corupție, dar nu și-au pierdut niciodată susținerea organizației.

„Dictatori, criminali și hoți” – legătura României cu Familia

Familia s-a folosit de influența pe care o are la Washington pentru a face lobby, pentru a-l momi pe Klaus Iohannis și pentru a se implica intens în organizarea și desfășurarea, în România, a deja celebrului referendum pentru familia tradițională din anul 2018.

Documentarul Netflix expune culisele vizitei efectuate în România, în 2017, de unul dintre cei mai influenți emisari ai Familiei – congresmanul Robert Aderholt, a cărui vizită a fost plătită de organizație și aranjată de deputatul PNL Ben-Oni Ardelean, despre care aflăm în episodul 4 intitulat „Dictatori, criminali și hoți” că este un vechi și activ membru al organizației religioase, pe care este gata să o servească oricând.

Întrebat dacă Familia s-a implicat în organizarea referendumului pentru familia tradițională din România, deputatul PNL a oferit un răspuns. „Am menționat Frăției că urma să avem un referendum, când am fost ultima oară în SUA în vizită, anul trecut (2017 n.r.). De atunci am discutat cu ei de mai multe ori despre cum se desfășoară procesul. Frăția, ei sunt niște oameni pe care îi pot suna oricând, iar problema mea devine numaidecât problema lor”.

Secretarul general al PNL, Robert Sighiartău, prezent la Micul Dejun cu Rugăciune din Statele Unite ale Americii

Mini-seria Netflix e cu atât mai surprinzătoare cu cât la un moment dat rulează o fotografie cu nimeni altul decât Robert Sighiartău, deputatul PNL de Bistrița-Năsăud și secretarul general al PNL.

Am verificat contul lui de socializare, iar fotografia din documentar pare să fie preluată de acolo. În 2018 Sighiartău își informa urmăritorii, printr-un mesaj publicat pe pagina personală de Facebook că a avut onoarea de a participa la National Prayer Breakfast din SUA.

„Anul acesta am avut onoarea de a participa la cea de-a 66-a ediție a evenimentului anual, National Prayer Breakfast, SUA. Un eveniment de excepție la care sunt invitați lideri din toată lumea și care se desfășoară în prezența președintelui SUA”, scria Robert Sighiartău în 9 februarie 2018.

Reporterii Bistrițeanul.ro au încercat de nenumărate ori să îl contacteze pe deputatul PNL, pentru a discuta cu el despre prezența lui la acel eveniment. Și despre legătura sa cu Familia, având în vedere că evenimentul este organizat cu sprijinul The Fellowship Foundation (fundația Frăției n.r.). Ne interesa să știm cum a ajuns să participe la Micul Dejun cu Rugăciune. A primit personal invitația sau a ajuns acolo printr-o altă conjunctură?

Nici până în acest moment, Robert Sighiartău nu ne-a răspuns la telefon sau la mesaje, deși își anunțase disponibilitatea de a sta cu noi de vorbă și de a clarifica toate detaliile legate de Familie și prezența lui în filmul cu același nume.

Mai jos, câteva imagini video cu momentul apariției lui Robert Sighiartău în documentarul regizat de Jesse Moss.

Micul Dejun cu Rugăciune, organizat și în România

După modelul Statelor Unite ale Americii, în organizarea Grupului Ecumenic de Rugăciune, și Palatul Parlamentului din București găzduiește de câțiva ani un Mic Dejun cu Rugăciune. Manifestarea prezintă un mare interes pentru clasa politică, dar și pentru Biserică, fiind organizată de Grupul Ecumenic de Rugăciune al Parlamentului.

Așa cum reiese dintr-un document semnat de Grupul Ecumenic de Rugăciune, care poate fi consultat AICI, la evenimentul organizat în anul 2019 urmau să participle aproximativ 500 de invitați din România, din țările balcanice, din SUA și din alte țări. La eveniment au fost prezenți parlamentari și personalități ale vieții culturale, religioase și ale mediului de afaceri, înalte fețe bisericești, oameni de cultură și reprezentanți mass-media.

Se pare că Robert Sighiartău e un personaj vocal în cadrul evenimentului Mic Dejun cu Rugăciune din România. Drept dovadă, cele trei materiale video de mai jos, în care deputatul PNL de Bistrița-Năsăud preia cuvântul la aceste întâlniri.

Doi bistrițeni în Grupul Ecumenic de Rugăciune din Parlament

Foarte interesant cum în interiorul Parlamentului funcționează, de câțiva ani de zile, o structură paralelă și transpartinică, în afara oricărui statut juridic. E vorba de Grupul Ecumenic de Rugăciune. Îl găsiți și cu denumirea de Grup Creștin de Rugăciune al Parlamentului României.

Dacă intrați pe site-ul Camerei Deputaților sau Senatului, veți observa că acest grup nu apare în nicio categorie de structură parlamentară. El operează, așadar, pe lângă regulament. Practic, acest Grup Ecumenic de Rugăciune acționează ca un suprapartid neînregistrat. Un grup de interese despre care nu prea există multe informații disponibile.

Și despre acest aspect am vrut să vorbim cu secretarul general PNL Robert Sighiartău, dar am primit același ton ocupat, ca de fiecare dată când am încercat să luăm legătura cu el.

Informațiile disponibile ne arată că din acest Grup Ecumenic de Rugăciune fac parte doar 21 de parlamentari care după ce și-au împărțit funcțiile în comisii și-au format și Grupul de Rugăciune. Printre cei 21 de membri se numără și doi bistrițeni: secretarul general al PNL – Robert Sighiartău și fostul ministrul al Apelor și Pădurilor – Ioan Deneș.

Conform informațiilor, membrii acestui grup se află la baza recentei ciuntiri legislative a educației pentru sănătate, care, cuprinzând și noțiuni de educație sexuală, cică ar fi „furat inocența copiilor”.

Liliana Popescu notează într-un articol pentru Adevărul că reţeaua Frăţească (Grupul de rugăciune din Parlament) are o mare problemă.

„De fapt, problema e a noastră, a celor care împărtăşesc valori democratice. Reţeaua Fraţilor români nu este aleasă democratic. Partea perversă este că membrii ei, fiecare în parte, a fost ales pe o listă de partid. Întrebarea care se pune este: agenda cui o promovează grupul Frăţesc? A partidului pe care îl reprezintă democratic sau a Frăţiei?”, spune aceasta.

Judecătoria Năsăud: Un an închisoare cu suspendare pentru Traian Ogăgâu iulie 9, 2020 - Traian Ogâgău a fost condamnat la un an de închisoare, cu suspendare, de judecătorii năsăudeni. Pedeapsa vine în urma unui incident din trafic, în 2016. Decizia nu este finală, ea putând fi atacată.
FOTO: Ultima sută de metri! La Băile Figa se amplasează cel mai mare tobogan din România iulie 9, 2020 - Pregătirile se află pe ultima sută de metri! La Băile Figa se amplasează cel mai mare tobogan din România:
Vom putea verifica, cu o aplicație, ce aer respirăm! iulie 9, 2020 - Rețeaua Națională de Monitorizare a Calității Aerului va fi extinsă cu 60 de stații noi. Una dintre ele, care va evalua calitatea aerului 24 din 24 de ore va fi situată în Bistrița, iar valorile înregistrate vor putea fi aflate printr-o aplicație instalată pe telefonul mobil.
Le-a ars casa al doilea an consecutiv! De această dată, s-ar vorbi de ”o mână criminală” iulie 9, 2020 - La finele anului trecut, o casă din Nimigea de Jos ardea ca o torță. Lumea s-a mobilizat și au ajutat familia cu reconstruirea casei. La începutul acestei săptămâni, casa a ars din nou. De această dată, s-ar vorbi de ”o mână criminală”.
Zona în care s-a rănit bistrițeanca la ștrand, semnalizată cu un colac! iulie 9, 2020 - O bistrițeancă a ajuns pe masa de operație, după ce și-a făcut o tăietură adâncă în picior, la ștrand. Zona respectivă a fost semnalizată printr-un colac, până se va repara. 
Bistrița-Năsăud: 10 cazuri pozitive, nici o persoană vindecată și două decese. La nivel național, 30.789 persoane infectate iulie 9, 2020 - Avem 603 cazuri pozitive de COVID-19 în Bistrița-Năsăud. În ultimele 24 de ore 10 bistrițeni au fost infectați cu coronavirus, iar nici o persoană nu a fost declarată vindecată și externată. S-au înregistrat și două decese. La nivel național, în același interval de timp, au fost înregistrate 614 de cazuri noi de infecție.
EXTRA: Primul turneu virtual, în orașul nostru… „E vremea poveștilor” iulie 9, 2020 - Primul turneu virtual, în orașul nostru, debutează mâine, cu o serie de cărți, povești citite la umbră și personaje fantastice. Dar și o imaginație liberă să zburde pretutindeni...
Laboratorul DSP-ului rămâne fără un specialist! Doctorul e curtat de olandezi: iulie 9, 2020 - Echipa DSP BN care face testările pentru COVID 19 va rămâne fără un specialist. Doctorul Mohamed Attya e curtat de olandezi de ceva vreme bună. Iar acesta e tentat să plece. ”Câtă vreme noi plătim un specialist cu 3.000 de lei, e normal să plece. Nu îi pot cere să rămână” a declarat prefectul județului.
NOU în Bistrița! Clean&Go – prima spălătorie automată de haine din oraș! Spală și uscă hainele rapid și ieftin iulie 9, 2020 - S-a deschis Clean&Go, prima spălătorie automată de haine din oraș! Dacă te-a lăsat mașina de spălat sau pur și simplu ai de spălat și uscat RAPID o cantitate mare de haine, acum ai soluția cea mai ieftină la îndemână. Pui hainele într-un sac și dai o fugă pe strada Rodnei, nr. 2 B, lângă Gara Bistrița Nord. Iei câte jetoane ai nevoie și în câteva zeci de minute hainele tale sunt spălate și uscate. Iar dacă nu ai timp, dai un simplu telefon și tinerii de la Clean&Go vin și îți iau hainele de acasă și și le aduc înapoi spălate și uscate.
Inundațiile din județ, cauzate și de „proastele lucrări” făcute prin PNDL. Se lasă cu controale! iulie 9, 2020 - Județul nostru a fost sub numeroase avertizări de cod galben, portocaliu și roșu de ploi și inundații. Pentru pagubele produse, Guvernul alocă peste 20 de milioane lei ajutor. Totuși, prefectul a anunțat și controale la proiectele derulate prin PNDL. De vină pentru inundații ar fi nu doar natura, ci și proastele lucrări realizate.
Rostul de dimineață: Spectaculos exemplar de șarpe, surprins în apropiere de Bistrița…! iulie 9, 2020 - Ne-au mai făcut o surpriză: Un impresionant exemplar de șarpe, lung de aproape 2 metri, a fost surprins, nu demult, în apropiere de Bistrița...! Specialiștii îl numesc Șarpele lui Esculap... Când este prins, se repede furios și mușcă...
FOTO – GRAV: De la ștrand, direct pe masa de operație a chirurgilor! CE a pățit o femeie: iulie 8, 2020 - Un grav accident a avut loc la ștrandul municipal Codrișor. O femeie a ajuns direct pe masa de operație a chirurgilor, după o relaxare în apă. La ieșirea din bazin s-a tăiat grav la un picior, într-o bucată de faianță ruptă. Acum e imobilizată pentru trei săptămâni.
Două proiecte pe fonduri europene ar putea determina mutarea pacienților cu simptome ușoare de Covid la Năsăud iulie 8, 2020 - Spitalul Județean de Urgență primește fonduri europene pentru reabilitarea clădirilor în care funcționează secțiile Infecțioase, Oncologie și TBC. Pentru ca proiectele să fie puse în practică, acele spații trebuie eliberate, iar pacienții mutați. Unitatea medicală ar putea apela la spitalul din Năsăud pentru a prelua pacienții cu simptome ușoare de Covid.
VIDEO: Radu Moldovan – Dacă ar fi după mine, aș castra toți violatorii iulie 8, 2020 - Președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud a fost prezent în studioul Bistrițeanul LIVE. Acesta a vorbit despre problemele de la nivel județetean, dar a atins și subiecte despre perioada mai puțin gloriosă a PSD și greșelile făcute. Una dintre ele - recursul compensatoriu. Radu Moldovan a declarat că ar castra toți violatorii.
VIDEO: Mai mulți psihologi și consilieri școlari, din toamnă! „Investiția în educație este cea mai importantă” iulie 8, 2020 - „Mă bucur că și această inițiativă a avut succes. Ea urmează să fie promulgată. Este absolută nevoie de acești consilieri școlari. Mai ales când ne gândim la copiii care trebuie să-și aleagă viitorul liceu sau școală profesională”, apreciază deputatul USR BN Cristina Iurișniți.
CRUNT! Aduse din Timișoara la Bistrița, drogate și obligate să se prostitueze iulie 8, 2020 - Polițiștii din Timișoara au destructurat o grupare specializată în trafic de persoane, care opera în Timișoara, dar și în Bistrița-Năsăud. Tinerele erau aduse în județul nostru, drogate și obligate să întrețină relații sexuale contra cost.
Bistrița-Năsăud: 11 cazuri pozitive și 13 vindecați. La nivel național, 30.175 persoane infectate iulie 8, 2020 - Avem 593 cazuri pozitive de COVID-19 în Bistrița-Năsăud. În ultimele 24 de ore 11 bistrițeni au fost infectați cu coronavirus, iar 13 persoane au fost declarate vindecate și externate. La nivel național, în același interval de timp, au fost înregistrate 555 de cazuri noi de infecție.
Doi primari zac în spital, infectați cu COVID 19! AFLĂ starea lor: iulie 8, 2020 - Coronavirusul a atacat persoane din diferite pături sociale sau domenii de activitate. Nici cei din administrație nu au scăpat. Fostul primar din comuna Șanț, dar și primarul din Galații Bistriței au ajuns la spital. Aceștia zac deja de ceva timp în spital. AFLĂ care e starea lor:
PATRU bistrițeni depistați cu COVID 19 au REFUZAT internarea! Doi erau simptomatici iulie 8, 2020 - Decizia CCR cu privire la gestionarea cazurilor de COVID 19 a dus la o situație...anormală. Patru bistrițeni depistați cu COVID 19, dintre care doi simptomatici, au REFUZAT internarea. Autoritățile locale NU pot face nimic.
Aquabis: Străzi din Bistrița, fără apă azi, pentru câteva ore iulie 8, 2020 - Câteva străzi din Bistrița vor rămâne fără apă astăzi, 8 iulie 2020, pentru câteva ore - anunță Aquabis. Defecțiuni și în Livezile și Dorolea:
Lovită de vaca pe care o ducea la pășunat! Cercetat pentru incident… un șofer! iulie 8, 2020 - S-a întâmplat în această dimineață, în Blăjenii de Jos. O femeie care își ducea vaca la pășunat a fost lovită de animal. De vină pentru incident... un șofer.
Radu Moldovan: „Vasile Dâncu a refuzat să preia conducerea PSD” iulie 8, 2020 - În Partidul Social Democrat au reînceput jocurile de culise, odată cu apropierea alegerii unei noi conduceri care să ducă partidul în alegerile locale și parlamentare din 2020. Președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud a explicat într-o emisiune Bistrițeanul LIVE de ce nu a acceptat Vasile Dâncu să preia conducerea partidului. Dâncu va ocupa o altă funcție-cheie din PSD.
Stânga se unește, stânga se transformă! PSD, ALDE și Pro România sunt acum Alianța pentru Bistrița-Năsăud iulie 7, 2020 - Alianța pentru Bistrița-Năsăud și-a lansat candidaturile pentru alegerile locale din 27 septembrie. PSD are 45 de candidați la tot atâtea primării, ALDE  7 și Pro România  4. Candidatul unic la Consiliul Județean: Radu Moldovan.
Parchetul de pe lângă Judecătoria Năsăud a înregistrat dosar penal în cazul focarului Covid de la Maieru iulie 7, 2020 - Cazul focarului de Covid de la Maieru este în atenția procurorilor de la Năsăud, care au deschis astăzi un dosar penal, în cadrul căruia vor încerca să clarifice ce s-a întâmplat acolo și cine se face vinovat.
BISTRIȚA, un oraș norocos. Un pariu riscant… iulie 7, 2020 - Un pariu riscant? „Încă o dată, Bistrița se dovedește a fi un loc special. Un oraș norocos, dintr-un motiv cât se poate de simplu: are instituții în care omul potrivit este la locul potrivit...” 
VIDEO. Fără condamnați penal în școli: „O curățenie absolut necesară în educație!” iulie 7, 2020 - „Vorbim despre o igienizare și o curățenie absolut necesară în sistemul de educație”, a avertizat profesoara Cristina Iurișniți, deputat USR de Bistrița-Năsăud, referindu-se la scandalul iscat de profesorul Vasile Maternik, din Șanț. Cei care agresează elevi nu mai au ce căuta în învățământ.
Supercom se revoltă: Vitalia ne împiedică să golim gunoiul! La propriu! iulie 7, 2020 - Supărare mare la Supercom, după începerea lucrărilor la celula II de la Tărpiu. Mașinile firmei derapează pe mâzgă și se împotmolesc în noroiul format de mașinile folosite la lucrări. Cum groapa de la Tărpiu e administrată de Vitalia, s-ar părea că războiul dintre cele două nu se mai termină.
Cristian Niculae: Ștergem „cu buretele” datorii de 3,7 milioane de lei! Plus alte facilități fiscale iulie 7, 2020 - S-a votat! Bistrițenii vor avea parte de mai multe facilități fiscale. Iar dacă ei își fac datoria de cetățeni, municipalitatea e și ea iertătoare. ”Ștergem datorii de 3,7 milioane de lei. Plus că sunt și alte facilități fiscale deja adoptate și mai așteptăm undă verde și pentru altele!” a declarat Cristian Niculae.
Aquabis: Stradă din Beclean, fără apă azi, pentru câteva ore iulie 7, 2020 - O stradă din Beclean va rămâne fără apă astăzi, 7 iulie 2020, pentru câteva ore - anunță Aquabis.
Bistrița-Năsăud: Opt cazuri pozitive, 12 vindecați și un deces. La nivel național, 29.620 persoane infectate iulie 7, 2020 - Avem 582 cazuri pozitive de COVID-19 în Bistrița-Năsăud. În ultimele 24 de ore opt bistrițeni au fost infectați cu coronavirus, 12 persoane au fost declarate vindecate și externate, iar o persoană infectată cu COVID-19 a decedat. La nivel național, în același interval de timp, au fost înregistrate 397 de cazuri noi de infecție.