16.2 C
Bistrița
joi, mai 2, 2024

VIDEO: Primarul Horea Petruț din Mărișelu, despre măsurile de protecție împotriva inundațiilor

Invitat la emisiunea Direct în Problemă, moderată de Iulia Stupinean, la Bistrițeanul Live, Horea Petruț, primarul comunei Mărișelu, a vorbit și despre inundațiile recente care s-au abătut asupra județului nostru.

La sfârșitul lunii mai, în 2019, comunitatea din Mărișelu avea să fie greu încercată de intemperiile naturii. Au fost afectate în special localitățile Sântioana, Bârla și Domnești.

S-au luat măsuri și am muncit mult de atunci. Am întocmit acele rapoarte operative. Iar cu sprijinul Guvernului, s-au alocat atunci niște sume de bani”, a explicat primarul Horea Petruț.

Edilul a mai precizat că sumele respective au fost folosite pentru intervenția pe râul Șieu – în intravilanul comunei Mărișelu. Totodată, s-au și refăcut unele poduri, podețe și punți pietonale.

Din fericire pentru comunitatea noastră, anul acesta ne-a ferit vremea rea. Un singur caz am avut săptămâna trecută, la Sântioana. Din cauza unor ruperi de nori și a grindinei, au fost distruse vreo 10 hectare de culturi. A ieșit din matcă Valea Sântioanei și a inundat drumul comunal. Nu au fost pagube foarte mari. Dar am întocmit totuși rapoartele operative. Așteptăm să vedem dacă, în urma unor evaluări, vom fi sprijiniți să putem interveni asupra acelui pârâu…”, a mai precizat primarul Horea Petruț.

Sunt în asentimentul celor care cresc animale și dețin culturi la noi în comună. Și eu sunt unul dintre ei. Știu cât de greu este să nu putem interveni să ne facem treburile în gospodării. Am fost foarte mulțumiți de intervențiile pe râul Șieu, în intravilanul comunei. M-aș bucura tare mult dacă am putea să intervenim și în extravilanul comunei. Și culturile care se inundă acolo produc pagube însemnate pentru noi…”, a conchis primarul Horea Petruț.

Despre alte probleme ale administrației locale din Mărișelu puteți afla urmărind întreaga emisiune, mai jos: 

[arve url=”https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fbistriteanul.ro%2Fvideos%2F276023103642993%2F&show_text=0&width=560″ /]

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Pizzeria Allegria angajează casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. NOI locuri de muncă la Sanovil, Aquabis, MasterFoam

Pizzeria Allegria are nevoie de casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. Aquabis caută electrician priceput, iar la Clinica Sanovil e nevoie de fiziokinetoterapeut, asistent medical generalist și specialist marketing. Noi locuri de muncă sunt disponibile la RCB Electro, Leoni Bistrița și STEWO Năsăud. 

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială pentru automobile Škoda

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială* Schimb kit curea distribuție pentru automobile Škoda din 2017-2019 (4+) și automobile Škoda din 2016 sau anterior (7+):

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz:

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz: