3.7 C
Bistrița
luni, decembrie 5, 2022

CORONAVIRUS: 411 cazuri noi, național! 11 – în județ!

Numărul cazurilor noi de infectare cu COVID 19 e, a doua zi consecutiv, peste 400. În ultimele 24 de ore, la nivel național s-au raportat 411 cazuri pozitive, din care 11 la noi în județ.

O nouă statistică a Grupului de Comunicare Strategic arată că la nivel național s-au raportat, în ultimele 24 de ore, 411 noi cazuri. Astfel, numărul românilor depistați cu COVID 19, de la începutul pandemiei, ajunge la 25.697.

Sintre cei infectați, 1.579 au decedat și 18.181 s-au vindecat. Asta înseamnă că la această oră, la nivelul țării sunt 5.937 cazuri active.

La ATI, în acest moment, sunt internați 186 de pacienți. Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 1.121 de persoane. Alte 73.992 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

SITUAȚIA în Bistrița Năsăud

Și la noi în județ situația nu e roz.

De la raportarea de ieri de la ora 13.00 s-au mai înregistrat alte 11 noi cazuri pozitive de COVID 19. Numărul total al bistrițenilor infectați de la începutul pandemiei ajunge astfel la 503.

Dintre aceștia, 352 s-au vindecat și 44 au decedat. Rămân așadar 107 cazuri active.

Câteva exemplificări ale cazurilor de COVID 19, de la începutul pandemiei

Din totalul de 503 persoane infectate:

  • Până în prezent, 42 cadre medicale (unsprezece medici, 31 asistenți) și 14 persoane parte din personalul auxiliar (infirmiere, brancardier) și un angajat din cadrul personalului suport au fost confirmate cu Coronavirus. Dintre acestea, 30 au fost declarate vindecate.

• Trei persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus sunt din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Bistriţa – Năsăud. Două sunt declarate vindecate.

• Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află și un cadru medical și o persoană parte din personalul auxiliar ale unui Centru de asistență pentru vârstnici din județul Bistrița-Năsăud. Ambele au fost declarate vindecate. În urma anchetei epidemiologice, a fost dispusă testarea a 6 cadre medicale, contacți direcți, și toți beneficiarii centrului. Cele șase cadre medicale au avut rezultate negative, precum și toți beneficiarii centrului.

• Printre pacienții confirmați cu Coronavirus se află și 22 persoane din cadrul unui alt Centru pentru vârstnici din județul Bistrița Năsăud (3 infirmiere, 18 beneficiari și bucătăreasa centrului). În urma testării contacților persoanelor confirmate, asistenta socială a centrului și un angajat parte din personalul auxiliar au fost confirmați cu CoVid-19. O infirmieră a fost declarată vindecată, precum și un beneficiar al centrului.

• 11 persoane confirmate cu Coronavirus sunt angajați ai unui agent economic din județ. Dintre acestea, șase au fost declarate vindecate.

• Două persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus sunt pacienți ai Centrului de dializă Diaverum. Ambele au fost declarate vindecate.

• Cinci persoane bolnave de CoVid-19 fac parte din personalul unor primării din județ. Acestea au fost declarate vindecate.

• O persoană bolnavă de CoVid-19 face parte din personalul Administrației Finanțelor Publice. Aceasta a fost declarată vindecată.

• Trei persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus la nivel de județ sunt polițiști locali. Toate au fost declarate vindecate.

• Patru persoane sunt polițiști din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție. Toate au fost declarate vindecate.

• O persoană dintre cele confirmate cu Coronavirus este din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean. Aceasta a fost declarată vindecată.
• 10 angajați ai ITM Bistrița-Năsăud au fost confirmați pozitiv la testarea cu Coronavirus. Toate aceste persoane au fost declarate vindecate.

În prezent, la nivelul județului nostru, 12 persoane se află în carantină instituționalizată. Alte 1.534 de persoane sunt în izolare la domiciliu.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

BETAK angajează agent vânzări și gestionar, Cibela are nevoie de personal pentru curățenie

Se fac angajări la Cibela, Betak și Italtextil Sărata, care are nevoie de secretar administrativ, dar...

Dă personalitate casei tale, cu perdelele ArYaS. Cel mai nou showroom din oraș asigură inclusiv măsurătorile și montarea

Dacă ochii sunt oglinda sufletului, cu siguranță ferestrele sunt oglinda casei. Un motiv în plus ca...

MATEROM Automotive Bistrița: Treci prin iarnă fără griji!

Venirea iernii este o certitudine, așa că asigură-te că autoturismul tău este pregătit. Verifică-i frânele, farurile...