16.2 C
Bistrița
joi, mai 2, 2024

FOTO/VIDEO : Un adolescent, la un pas de înec la ștrandul Codrișor

Un adolescent se află în stare gravă, după ce a fost la un pas de înec la ștrandul municipal de la Codrișor. Acesta a fost scos inconștient, de către salvamarul ștrandului, de pe fundul bazinului.

Incidentul s-a produs în urmă cu puțin timp, la ștrandul Codrișor. Se pare că victima este un adolescent, care a intrat într-una din piscine, în zona cu apa cea mai adâncă, deși nu știa să înoate.

La scurt timp, adolescentul a ajuns pe fundul bazinului. Întreaga scenă a fost observată de un alt tânăr, care a fluierat pentru a-l avertiza pe salvamar. Alături de un pompier de la ISU Bistrița l-a scos pe adolescent din bazin și au început aplicarea manevrelor de resuscitare.

Din fericire, tânărul și-a revenit după nici un minut de aplicare a manevrelor de resuscitare. Un echipaj SMURD l-a transportat la Spitalul Județean de Urgență Bistrița, pentru îngrijiri medicale suplimentare.

Acesta este primul incident de acest fel în sezonul estival. Ștrandul Codrișor este deschis doar de la mijlocul lunii trecute.

UPDATE:

Victima este un adolescent de 16 ani, din localitatea Leșu. Se pare că acesta venise în vizită, în Bistrița, la niște prieteni.

„Tânărul in vârsta de 16 ani a fost scos inconștient din bazin de către salvamarul ștrandului. Un pompier militar de la Detașamentul Bistrița aflat acolo in timpul liber a început manevrelede resuscitare și din fericire, după șase serii și doua ventilații, organismul tânărului a răspuns protocolului de resuscitare. A fost pus in poziție de siguranță până la sosirea echipajului de terapie intensivă mobilă SMURD. Echipajul medical l-a stabilizat și transportat la spital pentru investigații medicale suplimentare . Din ultimele date pe care le avem, tânărul este momentan în afara oricărui pericol”, a declarat Marius Rus, purtătorul de cuvânt al ISU Bistrița.

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Pizzeria Allegria angajează casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. NOI locuri de muncă la Sanovil, Aquabis, MasterFoam

Pizzeria Allegria are nevoie de casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. Aquabis caută electrician priceput, iar la Clinica Sanovil e nevoie de fiziokinetoterapeut, asistent medical generalist și specialist marketing. Noi locuri de muncă sunt disponibile la RCB Electro, Leoni Bistrița și STEWO Năsăud. 

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială pentru automobile Škoda

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială* Schimb kit curea distribuție pentru automobile Škoda din 2017-2019 (4+) și automobile Škoda din 2016 sau anterior (7+):

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz:

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz: