22.1 C
Bistrița
joi, mai 2, 2024

Bistrița-Năsăud a atras de două ori mai mulți bani europeni decât București

Județul nostru se află pe locul al treilea la atragerea de fonduri europene, după, culmea, Ilfov și Tulcea. Bistrița-Năsăud a atras de două ori mai mulți bani europeni decât București.

Bistrițeanul Cornel Ban, cercetător și doctor în economie, profesor doctor în Copenhagen Business School, alături de Aurelian Giugăl, asistem universitar doctor în cadrul Departamentului de Antropolitie Culturală și Comunicare din cadrul Facultății de Științe Politice a Universității din București au făcut o radiografie a atragerii de fonduri europene de către administrațiile județene, pentru Libertatea. 

Potrivit analizei lor, cele mai importante fonduri europene le-a atras Ilfov, Tulcea și mai apoi Bistrița-Năsăud. În județul nostru s-au atras 8.900 de lei per cap de locuitor, în timp ce în București doar 4.061 de lei/cap de locuitor. De asemenea, administrația județeană din Bistrița-Năsăud este de 9 ori mai performantă decât cea din Teleorman, din acest punct de vedere.

Cei doi cercetători mai notează faptul că banii europeni ajunși în BN se văd în spital, drumuri sau restaurări de patrimoniu.

În Transilvania mai stau bine la acest capitol Clujul (cu 7.224 de lei per cap de locuitor), dar și Satu Mare (6.241 de lei per cap de locuitor).

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Pizzeria Allegria angajează casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. NOI locuri de muncă la Sanovil, Aquabis, MasterFoam

Pizzeria Allegria are nevoie de casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. Aquabis caută electrician priceput, iar la Clinica Sanovil e nevoie de fiziokinetoterapeut, asistent medical generalist și specialist marketing. Noi locuri de muncă sunt disponibile la RCB Electro, Leoni Bistrița și STEWO Năsăud. 

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială pentru automobile Škoda

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială* Schimb kit curea distribuție pentru automobile Škoda din 2017-2019 (4+) și automobile Škoda din 2016 sau anterior (7+):

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz:

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz: