12.8 C
Bistrița
marți, mai 28, 2024

Bistrița-Năsăud a atras de două ori mai mulți bani europeni decât București

Județul nostru se află pe locul al treilea la atragerea de fonduri europene, după, culmea, Ilfov și Tulcea. Bistrița-Năsăud a atras de două ori mai mulți bani europeni decât București.

Bistrițeanul Cornel Ban, cercetător și doctor în economie, profesor doctor în Copenhagen Business School, alături de Aurelian Giugăl, asistem universitar doctor în cadrul Departamentului de Antropolitie Culturală și Comunicare din cadrul Facultății de Științe Politice a Universității din București au făcut o radiografie a atragerii de fonduri europene de către administrațiile județene, pentru Libertatea. 

Potrivit analizei lor, cele mai importante fonduri europene le-a atras Ilfov, Tulcea și mai apoi Bistrița-Năsăud. În județul nostru s-au atras 8.900 de lei per cap de locuitor, în timp ce în București doar 4.061 de lei/cap de locuitor. De asemenea, administrația județeană din Bistrița-Năsăud este de 9 ori mai performantă decât cea din Teleorman, din acest punct de vedere.

Cei doi cercetători mai notează faptul că banii europeni ajunși în BN se văd în spital, drumuri sau restaurări de patrimoniu.

În Transilvania mai stau bine la acest capitol Clujul (cu 7.224 de lei per cap de locuitor), dar și Satu Mare (6.241 de lei per cap de locuitor).

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

RCB Electro caută inginer electronist și electrician întreținere, Patiseria Sweet IRIS are nevoie de vânzătoare

RCB ELECTRO 97 Bistrița, producător de cabluri electrice, angajează pe perioadă nedeterminată inginer electronist și electrician întreținere. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, Fan Courier și Clinica Sanovil:

BISTRIȚA: S-a deschis We Fit Club, pe str. Alba Iulia! 1100 mp cu aparate performante de fitness, clase de kangoo jumps sau bodypump

Cea mai nouă, probabil cea mai modernă sală de fitness, singura desfășurată pe 1100 mp s-a...

Descoperă Mercedes me Service

Știai că: Aplicația Mercedes me Service îți oferă asistență digitală în toate problemele legate de service?