24.6 C
Bistrița
luni, iunie 21, 2021

Bistrița-Năsăud a atras de două ori mai mulți bani europeni decât București

Județul nostru se află pe locul al treilea la atragerea de fonduri europene, după, culmea, Ilfov și Tulcea. Bistrița-Năsăud a atras de două ori mai mulți bani europeni decât București.

Bistrițeanul Cornel Ban, cercetător și doctor în economie, profesor doctor în Copenhagen Business School, alături de Aurelian Giugăl, asistem universitar doctor în cadrul Departamentului de Antropolitie Culturală și Comunicare din cadrul Facultății de Științe Politice a Universității din București au făcut o radiografie a atragerii de fonduri europene de către administrațiile județene, pentru Libertatea. 

Potrivit analizei lor, cele mai importante fonduri europene le-a atras Ilfov, Tulcea și mai apoi Bistrița-Năsăud. În județul nostru s-au atras 8.900 de lei per cap de locuitor, în timp ce în București doar 4.061 de lei/cap de locuitor. De asemenea, administrația județeană din Bistrița-Năsăud este de 9 ori mai performantă decât cea din Teleorman, din acest punct de vedere.

Cei doi cercetători mai notează faptul că banii europeni ajunși în BN se văd în spital, drumuri sau restaurări de patrimoniu.

În Transilvania mai stau bine la acest capitol Clujul (cu 7.224 de lei per cap de locuitor), dar și Satu Mare (6.241 de lei per cap de locuitor).

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

COLIBIȚA: Mâncăruri Tradiționale la ceaun vă așteaptă zilnic la terasa Delice Pan

Aerul de munte te face să-ți fie fooooame! Ei bine, de azi, la terasa Delice Pan...

„Ghidul consumatorului informat”: Electrica Furnizare explică prețurile energiei electrice de la 1 iulie și cum își protejează în continuare clienții

Electrica Furnizare anunță acordarea unui discount tuturor clienților săi care aleg până la data de 31.08.2021 un produs din piața concurențială.

Vineri, la Noblige, degustare de vinuri nobile Purcari, printre tablourile lui Miron Duca

După o perioadă lungă de restricții, cui nu i s-a făcut dor de evenimente rafinate, cu...