18.9 C
Bistrița
marți, aprilie 30, 2024

Au crezut că la pensiune nu îi vede nimeni! Jandarmii au ”spart” o petrecere privată

Guvernul a interzis organizarea de evenimente private, restaurantele fiind, în mare parte, închise, cel puțin la interior. Totuși, unii și-au încercat norocul… Au crezut că la o pensiune nu îi va vedea nimeni. Distracția a fost scumpă, jandarmii aplicând amenzi.

Evenimentele private sunt interzise, în încercarea de a stopa răspândirea coronavirusului. Restaurantele au anulat orice rezervare privind nunți, botezuri, etc, iar multe unități economice sunt închise, oricum, la interior.

Totuși, unii nu au vrut să renunțe la petreceri, așa că au închiriat pensiuni/cabane și au chefuit. Jandarmii bistrițeni au ”spart” o astfel de petrecere, aplicând amenzi.

Jandarmii aflați într-o acțiune specifică de verificare privind respectarea măsurilor de prevenire și combatere a răspândirii infecțiilor cu Covid-19, au identificat duminică, 08 noiembrie a.c., la o pensiune, un eveniment privat la care participau 13 persoane. Jandarmii Detașamentului 1 Mobil Bistrița au aplicat o sancțiune de 3.000 de lei operatorului economic care a organizat evenimentul și nu a ținut cont de prevederile legale în vigoare. Totodată, au fost aplicate alte 9 sancțiuni persoanelor prezente la eveniment (1 amendă de 500 lei și 8 avertismente scrise)” se arată în comunicatul IJJ BN.

Jandarmii au aplicat în acest weekend 347 de sancțiuni, astfel: 68 de amenzi în valoare de 41.600 lei și 279 avertismente scrise pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

Azi-noapte au fost depistate 5 persoane care nu au respectat restricțiile de liberă circulație în intervalul 23.00-05.00. Acestora li s-au adus la cunoștință prevederile legale care intră în vigoare începând cu data de 09.11.2020, ora 00:00, conform noilor măsuri instituite ca urmare a modificărilor și completărilor aduse prin HG nr. 935/2020, cei în cauză fiind sancționați cu avertisment scris.

 

FOTO – IJJ BN – CU caracter ILUSTRATIV

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Pizzeria Allegria angajează casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. NOI locuri de muncă la Sanovil, Aquabis, MasterFoam

Pizzeria Allegria are nevoie de casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. Aquabis caută electrician priceput, iar la Clinica Sanovil e nevoie de fiziokinetoterapeut, asistent medical generalist și specialist marketing. Noi locuri de muncă sunt disponibile la RCB Electro, Leoni Bistrița și STEWO Năsăud. 

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială pentru automobile Škoda

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială* Schimb kit curea distribuție pentru automobile Škoda din 2017-2019 (4+) și automobile Škoda din 2016 sau anterior (7+):

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz:

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz: