18.8 C
Bistrița
marți, aprilie 30, 2024

FOTO/VIDEO: Terasa să fie terasă! Amenzi de 6.000 de lei pentru terasele…neconforme

Jandarmii au verificat respectarea măsurilor impuse de autorități. Au aplicat amenzi inclusiv patronilor de localuri care și-au ”asigurat” clientelă prin faptul că terasele lor erau… călduroase. Terasele trebuie să fie terase, așa că cei care le-au acoperit integral au scos bani frumușei din buzunare.

Odată cu impunerea carantinei parțiale, la nivel național, controalele oamenilor legii s-au intensificat.

Localurile sunt închise la interior, doar terasele rămânând deschise. Totuși, pentru a-și atrage clientelă, unii patroni au acopeirt terasele integral.

Jandarmii au aplicat ieri amenzi de 6.000 de lei celor a căror terase…nu erau terase.

Acțiunile jandarmilor pentru prevenirea și limitarea infectării cu noul Coronavirus au continuat și în ultimele 24 de ore cu verificări executate la terase, în magazine, mijloace de transport în comun, piețe, gări, autogări și zone aglomerate.  A fost verificat modul de respectare a măsurilor de protecție individuală în 172 de locații, fiind aplicate 43 de sancțiuni, astfel: 13 amenzi în valoare de 12.700 lei și 30 de avertismente scrise. Dintre acestea, 3 sancțiuni în valoare de 6.000 lei, au fost aplicate unor operatori economici pentru menținerea unor terase acoperite, contrar prevederilor legale în vigoare” au transmis reprezentanții IJJ BN.

Totodată, au fost controlate persoanele care circulau pe timp de noapte, în intervalul 23.00 – 05.00.

În această noapte jandarmii au depistat 5 persoane care nu au respectat restricțiile de liberă circulație în intervalul 23.00-05.00, ca urmare a modificărilor și completărilor aduse prin H. G. nr. 935/2020. Astfel, au fost aplicate 5 sancțiuni: o amendă în valoare de  500 de lei, respectiv 4 avertismente scrise, celelalte sancțiuni fiind aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală. Totodată, în intervalul 23.00-05.00, polițiștii din cadrul I.P.J. Bistrița-Năsăud și cei de la Poliția Locală au organizat și desfășurat 8 acțiuni punctuale, fiind astfel legitimate peste 100 de persoane. Au fost depistate 30 de persoane care nu au respectat interdicțiile privind deplasarea/libera circulație, astfel fiind aplicate 30 de sancțiuni contravenționale în valoare de 7.000 de lei” explică jandarmii.

WhatsApp Video 2020-11-11 at 10.45.35

 

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Pizzeria Allegria angajează casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. NOI locuri de muncă la Sanovil, Aquabis, MasterFoam

Pizzeria Allegria are nevoie de casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. Aquabis caută electrician priceput, iar la Clinica Sanovil e nevoie de fiziokinetoterapeut, asistent medical generalist și specialist marketing. Noi locuri de muncă sunt disponibile la RCB Electro, Leoni Bistrița și STEWO Năsăud. 

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială pentru automobile Škoda

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială* Schimb kit curea distribuție pentru automobile Škoda din 2017-2019 (4+) și automobile Škoda din 2016 sau anterior (7+):

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz:

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz: