8.8 C
Bistrița
marți, aprilie 30, 2024

Medicul Niculai Dumitru: „Unii dintre cei infectați cu Covid nu vor să meargă la spital!”

Prezent la Bistrițeanul Live, medicul Niculai Dumitru, care este și președintele Asociației Profesionale a Medicilor de Familie Bistrița-Năsăud, a spus că unii dintre cei infectați cu Covid-19 refuză pur și simplu să meargă la spital, deși fac forme serioase ale bolii.

Medicii de familie sunt parte importantă din gesionarea pandemiei de Covid-19, mai ales acum când spitalele sunt depășite de situație. Aceștia consultă bolnavul la telefon sau la cabinet și, după simptomatologie își dau seama dacă pacientul repectiv trebuie testat pentru Covid-19.

Tot ei sunt cei care solicită ambulanțele care recoltează probele, iar rezultatele testelor Covid ajung în 24 de ore atât la pacient, cât și la medic. Testele făcute astfel sunt gratuite.

Potrivit medicului și președintelui Asociației Profesionale a Medicilor de Familie Bistrița-Năsăud, unii pur și simplu refuză transportul la spital, deși dezvoltă forme destul de serioase ale bolii.

„Imediat ne dăm seama dacă pacientul respectiv trebuie testat sau nu. Dăm telefon la 112 și i se iau datele pacientului și în câteva ore vine o salvare cu medic sau asistent și recoltează și în 24 de ore avem rezultatul și noi si pacientul.(…) Unii nu vor să meargă la spital. Astăzi am avut două cazuri în care cu telefonul nu am reușit, cu aparținătorii oricât s-au rugat de el nu s-a putut. Cu toată groaza o trebuit să mă duc la el și să-l mai lămuresc și eu încă o dată. Nu cu forța, că nu poți cu forța, dar cu toată autoritatea am chemat salvarea și a venit în 15 minute și așa a fost internat la spital, cu o formă destul de gravă de infecție cu Covid”, a precizat medicul Niculai Dumitru.

Întreaga emisiune o puteți urmări mai jos:

https://www.facebook.com/bistriteanul.ro/videos/2498643993769883

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Pizzeria Allegria angajează casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. NOI locuri de muncă la Sanovil, Aquabis, MasterFoam

Pizzeria Allegria are nevoie de casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. Aquabis caută electrician priceput, iar la Clinica Sanovil e nevoie de fiziokinetoterapeut, asistent medical generalist și specialist marketing. Noi locuri de muncă sunt disponibile la RCB Electro, Leoni Bistrița și STEWO Năsăud. 

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială pentru automobile Škoda

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială* Schimb kit curea distribuție pentru automobile Škoda din 2017-2019 (4+) și automobile Škoda din 2016 sau anterior (7+):

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz:

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz: