10.3 C
Bistrița
sâmbătă, mai 4, 2024

FOTO: Vase din bronz, vechi de peste 3.000 de ani, găsite în județul nostru

O descoperire de excepție a avut loc ieri, în comuna Lechința. Două vase de bronz, vechi de peste 3.000 de ani, au fost descoperite la o adâncime de câțiva centimetri.

Ovidiu Mihalca, un pasionat de istorie și deținător autorizat al unui detector de metale încă din anul 2019, a avut parte de un cadou de Moș Nicolae…INEDIT.

Din pură întâmplare, pe panta unui deal din comuna Lechința, acesta a făcut uimitoarea descoperire. A găsit două vase de bronz, vechi de peste 3.000 de ani. Ornamentațiile ar fi specifice finalului epocii bronzului.

Descoperirea am făcut-o în satul Sângeorzu Nou, comuna Lechința, jud. Bistrița Năsăud, pe panta unui deal, la o adâncime de aproximativ 10-15cm. Probabil în urmă cu ceva timp a avut loc în zonă o alunecare de teren” a explicat Ovidiu Mihalca.

Importanța acestei descoperiri este dată în primul rând de starea bună de conservare a vaselor din bronz și de ornamentație, care pare diferită față de celelalte cunoscute deja, scrie 60m.ro

Conform aceleiași surse, vasele din bronz vor ajunge în scurt timp la specialiști și vor fi restaurate, urmând ca acestea cel mai probabil sa fie disponibile publicului la Complexul Muzeal Bistrița Năsăud.

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Pizzeria Allegria angajează casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. NOI locuri de muncă la Sanovil, Aquabis, MasterFoam

Pizzeria Allegria are nevoie de casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. Aquabis caută electrician priceput, iar la Clinica Sanovil e nevoie de fiziokinetoterapeut, asistent medical generalist și specialist marketing. Noi locuri de muncă sunt disponibile la RCB Electro, Leoni Bistrița și STEWO Năsăud. 

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială pentru automobile Škoda

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială* Schimb kit curea distribuție pentru automobile Škoda din 2017-2019 (4+) și automobile Škoda din 2016 sau anterior (7+):

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz:

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz: