9 C
Bistrița
vineri, mai 14, 2021

FOTO: Vase din bronz, vechi de peste 3.000 de ani, găsite în județul nostru

O descoperire de excepție a avut loc ieri, în comuna Lechința. Două vase de bronz, vechi de peste 3.000 de ani, au fost descoperite la o adâncime de câțiva centimetri.

Ovidiu Mihalca, un pasionat de istorie și deținător autorizat al unui detector de metale încă din anul 2019, a avut parte de un cadou de Moș Nicolae…INEDIT.

Din pură întâmplare, pe panta unui deal din comuna Lechința, acesta a făcut uimitoarea descoperire. A găsit două vase de bronz, vechi de peste 3.000 de ani. Ornamentațiile ar fi specifice finalului epocii bronzului.

Descoperirea am făcut-o în satul Sângeorzu Nou, comuna Lechința, jud. Bistrița Năsăud, pe panta unui deal, la o adâncime de aproximativ 10-15cm. Probabil în urmă cu ceva timp a avut loc în zonă o alunecare de teren” a explicat Ovidiu Mihalca.

Importanța acestei descoperiri este dată în primul rând de starea bună de conservare a vaselor din bronz și de ornamentație, care pare diferită față de celelalte cunoscute deja, scrie 60m.ro

Conform aceleiași surse, vasele din bronz vor ajunge în scurt timp la specialiști și vor fi restaurate, urmând ca acestea cel mai probabil sa fie disponibile publicului la Complexul Muzeal Bistrița Năsăud.

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

FOTO/VIDEO: S-a deschis DABO DONER pe Pietonal!

Nu e kebab și nici shaorma. E unicul doner, DABO DONER, și a cucerit bistrițenii de...

Dansează, învață mișcări noi și distrează-te la cursurile YOLO STUDIO! GRATUIT, săptămâna viitoare!

Îți place muzica și vrei să te distrezi? Vrei să înveți să dansezi sau să „prinzi”...

POP&POP Glass Solutions Bistrița – Profesioniști în amenajări cu sticlă și sisteme de glisare inteligente pentru birouri, locuințe sau terase

Ai în plan amenajări cu sticlă la firmă sau acasă?! Pop&Pop Glass Solutions Bistrița sunt profesioniștii...