6.9 C
Bistrița
sâmbătă, octombrie 16, 2021

FOTO: Vase din bronz, vechi de peste 3.000 de ani, găsite în județul nostru

O descoperire de excepție a avut loc ieri, în comuna Lechința. Două vase de bronz, vechi de peste 3.000 de ani, au fost descoperite la o adâncime de câțiva centimetri.

Ovidiu Mihalca, un pasionat de istorie și deținător autorizat al unui detector de metale încă din anul 2019, a avut parte de un cadou de Moș Nicolae…INEDIT.

Din pură întâmplare, pe panta unui deal din comuna Lechința, acesta a făcut uimitoarea descoperire. A găsit două vase de bronz, vechi de peste 3.000 de ani. Ornamentațiile ar fi specifice finalului epocii bronzului.

Descoperirea am făcut-o în satul Sângeorzu Nou, comuna Lechința, jud. Bistrița Năsăud, pe panta unui deal, la o adâncime de aproximativ 10-15cm. Probabil în urmă cu ceva timp a avut loc în zonă o alunecare de teren” a explicat Ovidiu Mihalca.

Importanța acestei descoperiri este dată în primul rând de starea bună de conservare a vaselor din bronz și de ornamentație, care pare diferită față de celelalte cunoscute deja, scrie 60m.ro

Conform aceleiași surse, vasele din bronz vor ajunge în scurt timp la specialiști și vor fi restaurate, urmând ca acestea cel mai probabil sa fie disponibile publicului la Complexul Muzeal Bistrița Năsăud.

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Se caută tehnician maseur și kinoterapeut! NOI locuri de muncă, disponibile la Subway Viișoara, Transmixt, Electroplast, IMP România sau RDS

Salon CLAUDIA angajează tehnician maseur și kinoterapeut (ă). Restaurantul Subway Viișoara din incinta Petrom angajează preparatori sandwich-uri, iar Leoni are disponibile sute de locuri de muncă. RCS & RDS caută agent vânzări. Oferta completă, mai jos: 

Jachete bărbătești – care este perfectă pentru vremea rece?

Vremea rece aduce cu sine nevoia de a ne schimba garderoba. Pentru sezonul rece, în orice...

Ianiki After school e ALTCEVA: Cursuri în limba Germană! Și-ți iau copilul de la școală și-ți vine acasă cu tema făcută și fericit!

Un ALTFEL de after school și-a deschis azi porțile, în Bistrița. Cei de la IANIKI îți...