13.8 C
Bistrița
luni, aprilie 29, 2024

VEȘTI BUNE de la Cluj: CARE e starea micuțelor din accidentul mortal de la Rebrișoara

Un teribil accident a avut loc joi în Rebrișoara. O mașină a fost lovită de tren. Tatăl a murit pe loc, iar cele două fetițe ale sale au ajuns la spital în Bistrița. Ulterior, amândouă au fost transferate la Cluj. De acolo, azi, vin vești bune:

Comunitatea bistrițeană a fost zguduită joi seara, când mașina în care se aflau un tată cu cele două fetițe ale sale a fost lovită de tren, în Rebrișoara.

Bărbatul, Leon, de doar 32 de ani, a plecat pe loc dintre cei vii. Salvatorii au dat o luptă contra cronometru pentru a scoate cele două micuțe, de 5 și 6 ani, dintre fiarele contorsionate.

Acestea au fost transportate de urgență la UPU Pediatrie Bistrița. Cea mai mare a fost transferată în aceeași seară la Cluj.

În ziua următoare, vineri- 11 decembrie- s-a reușit stabilizarea surorii ei, de 5 anișori, care a fost la rându-i transferată la aceeași Clinică de Chirurgie Pediatrică Cluj.

Astăzi, veștile venite din județul vecin sunt optimiste.

Ambele fetițe sunt stabile și conștiente. Cea mai mare se alimentează singură și e cooperantă. Cea mai mică are o stare somnolentă, în urma Traumatismului Cranian Mediu. Ambele sunt supravegheate în secția de Anestezie Terapie Intensivă” a declarat, pentru Bistrițeanul.ro, purtătorul de cuvânt al Clinicii de Chirurgie Pediatrică, Dreghiciu Daniela.

Niciuna dintre cele două micuțe nu a avut nevoie de intervenții chirurgicale. S-a decis păstrarea lor în secția ATI, dar acestea sunt mai degrabă ”de urmărit”. Fetița de 6 ani prezintă o stare de sănătate generală mai bună puțin decât surioara ei.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Pizzeria Allegria angajează casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. NOI locuri de muncă la Sanovil, Aquabis, MasterFoam

Pizzeria Allegria are nevoie de casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. Aquabis caută electrician priceput, iar la Clinica Sanovil e nevoie de fiziokinetoterapeut, asistent medical generalist și specialist marketing. Noi locuri de muncă sunt disponibile la RCB Electro, Leoni Bistrița și STEWO Năsăud. 

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială pentru automobile Škoda

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială* Schimb kit curea distribuție pentru automobile Škoda din 2017-2019 (4+) și automobile Škoda din 2016 sau anterior (7+):

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz:

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz: