0.8 C
Bistrița
sâmbătă, ianuarie 29, 2022

VEȘTI BUNE de la Cluj: CARE e starea micuțelor din accidentul mortal de la Rebrișoara

Un teribil accident a avut loc joi în Rebrișoara. O mașină a fost lovită de tren. Tatăl a murit pe loc, iar cele două fetițe ale sale au ajuns la spital în Bistrița. Ulterior, amândouă au fost transferate la Cluj. De acolo, azi, vin vești bune:

Comunitatea bistrițeană a fost zguduită joi seara, când mașina în care se aflau un tată cu cele două fetițe ale sale a fost lovită de tren, în Rebrișoara.

Bărbatul, Leon, de doar 32 de ani, a plecat pe loc dintre cei vii. Salvatorii au dat o luptă contra cronometru pentru a scoate cele două micuțe, de 5 și 6 ani, dintre fiarele contorsionate.

Acestea au fost transportate de urgență la UPU Pediatrie Bistrița. Cea mai mare a fost transferată în aceeași seară la Cluj.

În ziua următoare, vineri- 11 decembrie- s-a reușit stabilizarea surorii ei, de 5 anișori, care a fost la rându-i transferată la aceeași Clinică de Chirurgie Pediatrică Cluj.

Astăzi, veștile venite din județul vecin sunt optimiste.

Ambele fetițe sunt stabile și conștiente. Cea mai mare se alimentează singură și e cooperantă. Cea mai mică are o stare somnolentă, în urma Traumatismului Cranian Mediu. Ambele sunt supravegheate în secția de Anestezie Terapie Intensivă” a declarat, pentru Bistrițeanul.ro, purtătorul de cuvânt al Clinicii de Chirurgie Pediatrică, Dreghiciu Daniela.

Niciuna dintre cele două micuțe nu a avut nevoie de intervenții chirurgicale. S-a decis păstrarea lor în secția ATI, dar acestea sunt mai degrabă ”de urmărit”. Fetița de 6 ani prezintă o stare de sănătate generală mai bună puțin decât surioara ei.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Amicii Building caută contabil/ă și inginer constructor! Rombat are nevoie de operatori și electricieni

Compania Amicii Building are nevoie de contabil, inginer contructor și finisori. Locuri de muncă sunt disponibile și la Rombat, Transmixt Bistrița sau Clinica Sanovil, unde se caută fiziokinetoterapeut, dar și o infirmieră. 

FOTO – Cu Ciao Bella, frumoasă și sub plapumă: Pijamale satinate, compleuri fine din bumbac, lenjerii ”fierbinți”…

Chiar dacă e rece afară și ai sta doar în casă, sub plapumă, și acolo poți...

PRO COMPRESOARE Bistrița: Soluția pentru curățarea impecabilă a filtrului de particule

Funcționarea mașinilor, mici sau mari, a utilajelor, etc. poate fi afectată de înfundarea filtrului de particule. ...