14.6 C
Bistrița
sâmbătă, mai 4, 2024

„Porțile Transilvaniei” – O nouă rută cultural-turistică ce promovează orașele Bistrița, Sibiu și Brașov

Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri recunoaște o nouă rută cultural-turistică ce vine să promoveze trei destinații turistice și împrejurimile lor: Bistrița, Sibiu și Bistrița. Aceasta se numște „Porțile Transilvaniei”.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de afaceri, cele trei orașe s-au bucurat, încă din Evul Mediu, de avantaje economico-sociale oferite de situarea lor chiar în proximitatea trecătorilor către Țările Române și Imperiul Otoman. Cele trei orașe au reprezentat porți de intrare a mărfurilor, cunoștințelor și persoanelor în spațiul Transilvaniei și Europei Centrale.

Bistrița, Sibiu și Brașov vor fi promovate sub numele „Porțile Transilvaniei”. În Bistrița vor fi promovate centrul istoric, Biserica Evanghelică, precum și Casa Argintarului.

Documentația pentru obținerea recunoașterii din partea Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri a fost transmisă de către Muzeul de Etnografie Brașov, Primăria Comunei Rășinari din Sibiu și Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Turism în Bistrița-Năsăud.

În acest moment, 52 de rute cultural-turistice din România beneficiază de recunoașterea Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri.

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Pizzeria Allegria angajează casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. NOI locuri de muncă la Sanovil, Aquabis, MasterFoam

Pizzeria Allegria are nevoie de casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. Aquabis caută electrician priceput, iar la Clinica Sanovil e nevoie de fiziokinetoterapeut, asistent medical generalist și specialist marketing. Noi locuri de muncă sunt disponibile la RCB Electro, Leoni Bistrița și STEWO Năsăud. 

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială pentru automobile Škoda

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială* Schimb kit curea distribuție pentru automobile Škoda din 2017-2019 (4+) și automobile Škoda din 2016 sau anterior (7+):

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz:

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz: