16.7 C
Bistrița
sâmbătă, aprilie 27, 2024

ULTIMĂ ORĂ: Președintele anunță deschiderea școlilor în 8 februarie! Se revine la scenarii:

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că din 8 februarie, majoritatea școlilor se vor deschide. Unitățile de învățământ vor funcționa pe bază de scenarii determinate de incidența cazurilor COVID în fiecare localitate. AFLĂ ce se va întâmpla cu școala din localitatea ta:

În 8febriuarie va începe al doilea semestru, conform calendarului anului școlar 2020 – 2021. Autoritățile au anunțat intenția ca elevii să se întoarcă la clase, din acea dată.

În urmă cu puțin timp, președintele a anunțat că majoritatea școlilor se vor deschide în 8 februarie.

Acesta a anunțat că se va revenii la scenarii pe bază de incidența cazurilor COVID în fiecare localitate.

Se revine, practic, la sistemul descentralizat care ține cont de evoluția pandemiei în fiecare localitate. În acest fel, în localitățile încadrate în scenariul verde (relativ puține cazuri) toate școlile se deschid fizic. În localitățile unde scenariul este galben, merg la școală copiii de grădiniță, clasele I-IV, și clasele a VIII-a și a XII-a. În cazul unde scenariul este roșu, merg la ore preșcolarii și cei din clasele I-IV.  Atunci când se ajunge rata de infectare peste 6 la mia de locuitori, localitatea se carantinează, iar toată lumea stă acasă și școlile funcționează online. În ceea ce privește Universitățile, decizia va fi luată la nivelul fiecărei universități în parte, ținând cont de autonomia universitară. Sunt, însă, liberi să se alinieze acestor scenarii” a declarat Klaus Iohannis.

Șeful Statului a mai subliniat faptul că pe 2 februarie se va face o reevaluare a situației pandemice, iar decizia finală va fi luată în acea zi.

[arve url=”https://www.youtube.com/watch?v=iTcTrRrtXas&feature=emb_logo” loop=”no” muted=”no” /]

Astăzi, incidența cazurilor COVID la nivelul fiecărui oraș sau a fiecărei comune din județ e următoarea:

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială pentru automobile Škoda

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială* Schimb kit curea distribuție pentru automobile Škoda din 2017-2019 (4+) și automobile Škoda din 2016 sau anterior (7+):

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz:

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz:

Aquabis angajează electrician și consilier juridic, Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut și asistent medical generalist

Aquabis caută electrician și consilier juridic, iar la Clinica Sanovil este nevoie de fiziokinetoterapeut, asistent medical generalist și specialist marketing. Crama JELNA angajează bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Noi locuri de muncă sunt disponibile la RCB Electro, Leoni Bistrița și STEWO Năsăud.