14.4 C
Bistrița
sâmbătă, aprilie 27, 2024

Puțin peste UNU la sută din populația județului, vaccinată anti COVID

Campania de vaccinare a început în ultima zi a anului 2020. De atunci, doar puțin peste UNU la sută din populația județului nostru a fost vaccinată cu ambele doze. Nu s-ar fi înregistrat reacții adverse severe.

Prima doză de vaccin anti-COVID a fost administrată, la noi în județ, în 31.12.2020, marcând astfel începutul campaniei de imunizare a bistrițenilor.

Conform raportării DSP BN, până ieri au fost aduse 11.294 doze vaccin, dintre care au fost administrate 10.227 doze.

E vorba de doze per total: prima și apoi rapelul. În total, la nivelul județului, avem 4.059 de bistrițeni vaccinați cu ambele doze. Cum sunt trei tipuri de vaccinuri, fiecare are rapelul la intervale diferite de timp. Dar acesta este numărul TOTAL de bistrițeni vaccinați cu ambele doze” a declarat, pentru Bistrițeanul.ro, șefa DSP BN, Anca Andrițoiu.

Conform datelor statistice, în Bistrița Năsăud sunt 277.861 de persoane, astfel că doar 1,46 la sută din populația județului s-a vaccinat cu ambele doze.

Conform șefei DSP BN, NU au existat reacții adverse grave. Au fost dureri locale, cefalee, dureri musculare, etc., dar nu au fost reacții grave.

”În momentul de față avem doze de vaccin, nu există problemă. La un moment dat am văzut că s-a dat în presă că NU ar fi, dar situația a fost alta: că trebuiau deschise șase doze deodată, și la spital aveau programate una sau două persoane pentru rapel. Și atunci le-a reprogramat, ca să fie șase în aceeași zi. Avem doze de vaccin disponibile„ a declarat Anca Andrițoiu.

Conform site-ului ROVaccinare, NU mai sunt locuri disponibile pentru programare.

 

Situația vaccinării la nivel național, în imaginea de mai jos:

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială pentru automobile Škoda

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială* Schimb kit curea distribuție pentru automobile Škoda din 2017-2019 (4+) și automobile Škoda din 2016 sau anterior (7+):

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz:

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz:

Aquabis angajează electrician și consilier juridic, Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut și asistent medical generalist

Aquabis caută electrician și consilier juridic, iar la Clinica Sanovil este nevoie de fiziokinetoterapeut, asistent medical generalist și specialist marketing. Crama JELNA angajează bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Noi locuri de muncă sunt disponibile la RCB Electro, Leoni Bistrița și STEWO Năsăud.