8.5 C
Bistrița
luni, octombrie 25, 2021

Puțin peste UNU la sută din populația județului, vaccinată anti COVID

Campania de vaccinare a început în ultima zi a anului 2020. De atunci, doar puțin peste UNU la sută din populația județului nostru a fost vaccinată cu ambele doze. Nu s-ar fi înregistrat reacții adverse severe.

Prima doză de vaccin anti-COVID a fost administrată, la noi în județ, în 31.12.2020, marcând astfel începutul campaniei de imunizare a bistrițenilor.

Conform raportării DSP BN, până ieri au fost aduse 11.294 doze vaccin, dintre care au fost administrate 10.227 doze.

E vorba de doze per total: prima și apoi rapelul. În total, la nivelul județului, avem 4.059 de bistrițeni vaccinați cu ambele doze. Cum sunt trei tipuri de vaccinuri, fiecare are rapelul la intervale diferite de timp. Dar acesta este numărul TOTAL de bistrițeni vaccinați cu ambele doze” a declarat, pentru Bistrițeanul.ro, șefa DSP BN, Anca Andrițoiu.

Conform datelor statistice, în Bistrița Năsăud sunt 277.861 de persoane, astfel că doar 1,46 la sută din populația județului s-a vaccinat cu ambele doze.

Conform șefei DSP BN, NU au existat reacții adverse grave. Au fost dureri locale, cefalee, dureri musculare, etc., dar nu au fost reacții grave.

”În momentul de față avem doze de vaccin, nu există problemă. La un moment dat am văzut că s-a dat în presă că NU ar fi, dar situația a fost alta: că trebuiau deschise șase doze deodată, și la spital aveau programate una sau două persoane pentru rapel. Și atunci le-a reprogramat, ca să fie șase în aceeași zi. Avem doze de vaccin disponibile„ a declarat Anca Andrițoiu.

Conform site-ului ROVaccinare, NU mai sunt locuri disponibile pentru programare.

 

Situația vaccinării la nivel național, în imaginea de mai jos:

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Alege ochelari de calitate pentru confortul și siguranța ochilor

Ochelari de vedere sau ochelari de soare, cu tratamente antireflecție sau fără, modele actuale, la modă...

Ai nevoie de un utilaj în construcții?! Poți CUMPĂRA/ÎNCHIRIA oricând de la Utilaje Bistrița

Te-ai apuca de construit, de demolat sau de modificat o construcție, dar n-ai cu ce lucra....

Se fac angajări la Geoplast, Salon Claudia, IMP România și Leoni! Locuri de muncă, disponibile în Bistrița

Se fac angajări la Geoplast, Restaurant Jacqueline, Supercom, Transmixt și Salon CLAUDIA! Locuri de muncă disponibile sunt și la Restaurant Subway Viișoara, RCS & RDS și Electroplast. Leoni are nevoie de 275 de muncitori cablaje. Oferta completă, mai jos: