21.1 C
Bistrița
vineri, mai 3, 2024

PERFORMANȚĂ: Valoarea de piață a Teraplast trece de un miliard de lei

Grupul Teraplast a sărit de un miliard de lei cifră de afaceri în 2020. Mai mult, grupul a reușit să își dubleze și profitul net.

Cu cele două divizii de mase plastice și metal, Teraplast a reușit să treacă de un miliard de lei cifră de afaceri. Aproape 400 de milioane de lei este aportul diviziei Plastic, care rămâne în grup după vânzarea diviziei metal și a celei de profile de tâmplărie. Profitul s-a dublat și el, ajungând la 79 de milioane de lei.

Diviziei de Plastic i se alătură din acest an Teraplast Folii Biodegradabile și firma Somplast din Năsăud.

„Creșterea cifrei de afaceri ar fi fost și mai mare, dacă nu am fi fost limitați de capacitatea de producție. Exporturile au fost de 9% din cifra de afaceri și ne propunem să ajungem la 15% pe toată firma, atât cât au fost exporturile de granule. Am deci să facem în 2021 investiții de peste 157 de milioane de lei, pentru a fi mai rapizi în livrări și să nu mai ajungem să refuzăm clienții din lipsă de capacitate”, spune directorul comercial al Teraplast, Ovidiu Gurău.

În acest moment, Teraplast este cel mai mare procesator de PVC din Estul Uniunii Europene. Compania își propune ca, prin investițiile realizate anul acesta și cel viitor, să devină lider în România la producția de țevi de politilenă și la producția de ambalaje flexibile. Achiziția de noi companii va continua.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Pizzeria Allegria angajează casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. NOI locuri de muncă la Sanovil, Aquabis, MasterFoam

Pizzeria Allegria are nevoie de casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. Aquabis caută electrician priceput, iar la Clinica Sanovil e nevoie de fiziokinetoterapeut, asistent medical generalist și specialist marketing. Noi locuri de muncă sunt disponibile la RCB Electro, Leoni Bistrița și STEWO Năsăud. 

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială pentru automobile Škoda

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială* Schimb kit curea distribuție pentru automobile Škoda din 2017-2019 (4+) și automobile Škoda din 2016 sau anterior (7+):

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz:

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz: