13.8 C
Bistrița
marți, aprilie 30, 2024

1.700 de lei pe lună ÎN PLUS la salariu, o „normalitate” pentru mâna dreapta a prefectului

Bianca Danci, mâna dreaptă a prefectului Stelian Dolha, s-a simțit jignită că i-am publicat indemnizațiile încasate pentru participarea la alegeri și a ținut să precizeze că în realitate cei 10.000 de lei i-a primit, pe lângă salariu, pentru 6 luni de muncă, două tururi de alegeri, din 2019. Practic, aceasta a primit aproape 1.700 de lei lunar, în plus la salariu, timp de jumătate de an, pentru că a participat la organizarea alegerilor europarlamentare și prezidențiale, de care oricum se ocupă Prefectura, fiind în atribuțiile sale.

Într-un material publicat ieri, Bistrițeanul.ro scotea în evidență sumele mari încasate de angajați ai instituțiilor statului pentru organizarea și implicarea în alegerile locale, parlamentare, europarlamentare sau prezidențiale. Exemplu era dată șefa de Cancelarie a prefectului Stelian Dolha, Bianca Danci, care în ultima declarație de avere (depusă în toamna lui 2020), preciza că a încasat 10.000 de lei sub formă de indemnizații de alegeri.

Cum informațiile erau vagi, reporterii Bistrițeanul.ro au presupus că indemnizațiile respective sunt pe anul 2020. Într-un drept la replică, Bianca Danci „ne luminează” și ne mai și numește „neprofesioniști”, spunând că… indemnizațiile vizează nu unul, ci două tururi de alegeri. Ce uită Bianca Danci însă să precizeze este faotul că organizarea alegerilor este oricum în „fișa postului” Prefecturii.

Declarația de avere vizează anul fiscal 2019 și două tururi de alegeri, cele europarlamentare, când  fost organizat și un referendum, și cele prezidențiale. Pe atunci, Bianca Danci era doar consilier în cadrul Instituției Prefectului. (Dacă un simplu consilier încasează pe două tururi de alegeri 10.000 de lei, ne întrebăm cât încasează un director de Cancelarie?!)

„În concluzie, cuantumul cu titlul „indemnizații alegeri” din declarația de avere reprezintă bonificația cumulată pentru munca depusă cu scopul organizării celor două alegeri din anul 2019, muncă desfășurată pe parcursul total a aproximativ 6 luni”, precizeză Bianca Danci.

Eh, un mizilic, șefa de cancelarie, pe atunci consilier, încasa LUNAR ÎN PLUS LA SALARIU aproape 1.700 de lei…. suma cu care merg acasă foarte multe categorii de muncitori din România. Vă reamintim faptul că Bianca Danci, în calitate de consultant în Cancelaria Prefectului, încasa în 2019 lunar 3.600 de lei.

Așteptăm cu interes declarația pe anul fiscal 2020, să vedem cât a încasat Bianca Danci, din postura de șefă de Cancelarie, pentru alegerile parlamentare și locale de anul trecut.

 

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Pizzeria Allegria angajează casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. NOI locuri de muncă la Sanovil, Aquabis, MasterFoam

Pizzeria Allegria are nevoie de casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. Aquabis caută electrician priceput, iar la Clinica Sanovil e nevoie de fiziokinetoterapeut, asistent medical generalist și specialist marketing. Noi locuri de muncă sunt disponibile la RCB Electro, Leoni Bistrița și STEWO Năsăud. 

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială pentru automobile Škoda

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială* Schimb kit curea distribuție pentru automobile Škoda din 2017-2019 (4+) și automobile Škoda din 2016 sau anterior (7+):

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz:

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz: