11.5 C
Bistrița
marți, aprilie 30, 2024

Via Transilvanica, în oferta marilor agențiilor de turism din străinătate. Municipiul Bistrița va fi introdus pe traseu

Via Transilvanica a trecut deja de granițele țării, regăsindu-se deja în oferta agențiilor de turism din străinătate. Mai mult, se dorește introducerea pe traseu și a orașului Bistrița.

Via Transilvanica deja are 800 de kilometri practicabili. Drumul este amenajat în 6 județe, lucrările fiind în desfășurare în al șaptelea județ (Caraș Severin). În total, drumul care străbate țara dintr-o parte în alta va avea 1.400 de kilometri.

Vestea despre existența acestui traseu de drumeție a trecut deja de granițele țării. Via Transilvanica se regăsește deja în oferta marilor agenții de turism din străinătate.

„Este foarte frumoasă și foarte bine marcată și a atras un grup foarte puternic și critic foarte mare. De la Putna au plecat 1.500 de oameni, dar deja a apărut în presa internațională. A apărut și la operatorii marilor agenții de turism din străinătate.”, a declarat Alin Ușeriu, administratorul asociației Tășuleasa Social, într-o conferință de presă.

Se ia în calcul și introducerea municipiului Bistrița în traseu, din rațiuni practice. Pe lângă obiectivele pe care le pot vedea cei care parcurg Via Transilvanica, turiștii se pot caza în municipiu. Locurile de cazare din zonele rurale străbătute de traseul de drumeție au devenit insuficiente.

„Aproape toți drumeții care s-au oprit și s-au cazat la Vatra Dornei vor continua drumul. Vorbim de sute de oamenii care deja au ajuns la capacitate maximă de cazare, în localitățile pe unde trece. Din acest motiv noi ne-am gândit ca foarte repede să includem Via Transilvanica prin Bistrița. Este un burg, unul dintre cele 7 foarte importante. Să intrăm din Livezile și să ieșim înapoi în Via Transilvanica pe la Budacu de Jos. Fluxul mare de oameni care îl parcurg deja va depăși mult capacitatea de cazare de la Pietriș sau Jelna și pe unde trece în acest moment”, a completat Alin Ușeriu.

În acest moment, pentru amenajarea Via Transilvanica s-au cheltuit un milion de euro, iar proiectul a fost inclus în Planul Național de Redresare și Reziliență, solicitându-se o finanțare de 42 de milioane de euro. Mai multe despre acest subiect puteți citi în materialul de mai jos:

VIDEO Via Transilvanica vrea să se transforme în „El Camino” românesc cu 42 de milioane de euro!

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Pizzeria Allegria angajează casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. NOI locuri de muncă la Sanovil, Aquabis, MasterFoam

Pizzeria Allegria are nevoie de casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. Aquabis caută electrician priceput, iar la Clinica Sanovil e nevoie de fiziokinetoterapeut, asistent medical generalist și specialist marketing. Noi locuri de muncă sunt disponibile la RCB Electro, Leoni Bistrița și STEWO Năsăud. 

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială pentru automobile Škoda

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială* Schimb kit curea distribuție pentru automobile Škoda din 2017-2019 (4+) și automobile Škoda din 2016 sau anterior (7+):

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz:

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz: