14.6 C
Bistrița
sâmbătă, mai 4, 2024

Rostul de dimineață: Fulgere și tunete, azi-noapte, în Bistrița…!

Un spectacol „de groază”, azi-noapte, pe bolta cerească a orașului: fulgere și tunete au brăzdat cerul, preț de mai bine de o jumătate de oră.

Bistrițenii au urmărit cu sufletul la gură, duminică seara, spectacolul de fulgere. Totul a început puțin după ora 21.00. 

Furtuna a fost surprinsă în câteva fotografii, publicate pe blogul Meteo.Nord.Ro

În jurul orei 20:15, astăzi, emiteam, prin semnele că la Bistrița urmează, până la ora 23: 00, manifestări de instabilitate foarte accentuată”, au notat cei de la Meteo.Nord.Ro. 

Pasionații meteorologi bistrițeni se aşteptau la grindină medie, în schimb – în partea de sus a Bistriței – grindina a depășit orice așteptări…

Aceștia au remarcat „dimensiunea foarte mare a bucăților de grindină care au căzut, în diametru de peste 5 cm.. Asta denotă o înălțime a norului extremă și un ansamblu de fenomene specifice instabilității foarte accentuat…

Grindina care a căzut în partea de sus Bistriței au avut mărimea unei mingi de golf. Probabil parbrizele sau caroseriile mașinilor au avut de suferit, punctiform…”, au mai notat cei de la Meteo.Nord.Ro.

AICI este disponibil și un scurt film care depune mărturie despre grindina de duminică seară.

Totodată, meteorologii bistrițeni i-au rugat pe toți cei au surprins fenomenul în poze sau filme – să le trimită, pentru studiu! Ei au promis că vor reveni cu detaliile științifice care au stat la baza ei, urmând să analizeze și  efectele furtunii.

Sursă Foto & Video @ Meteo.NORD.ro

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Pizzeria Allegria angajează casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. NOI locuri de muncă la Sanovil, Aquabis, MasterFoam

Pizzeria Allegria are nevoie de casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. Aquabis caută electrician priceput, iar la Clinica Sanovil e nevoie de fiziokinetoterapeut, asistent medical generalist și specialist marketing. Noi locuri de muncă sunt disponibile la RCB Electro, Leoni Bistrița și STEWO Năsăud. 

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială pentru automobile Škoda

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială* Schimb kit curea distribuție pentru automobile Škoda din 2017-2019 (4+) și automobile Škoda din 2016 sau anterior (7+):

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz:

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz: