-19.2 C
Bistrița
marți, ianuarie 25, 2022

Rostul de dimineață: Fulgere și tunete, azi-noapte, în Bistrița…!

Un spectacol „de groază”, azi-noapte, pe bolta cerească a orașului: fulgere și tunete au brăzdat cerul, preț de mai bine de o jumătate de oră.

Bistrițenii au urmărit cu sufletul la gură, duminică seara, spectacolul de fulgere. Totul a început puțin după ora 21.00. 

Furtuna a fost surprinsă în câteva fotografii, publicate pe blogul Meteo.Nord.Ro

În jurul orei 20:15, astăzi, emiteam, prin semnele că la Bistrița urmează, până la ora 23: 00, manifestări de instabilitate foarte accentuată”, au notat cei de la Meteo.Nord.Ro. 

Pasionații meteorologi bistrițeni se aşteptau la grindină medie, în schimb – în partea de sus a Bistriței – grindina a depășit orice așteptări…

Aceștia au remarcat „dimensiunea foarte mare a bucăților de grindină care au căzut, în diametru de peste 5 cm.. Asta denotă o înălțime a norului extremă și un ansamblu de fenomene specifice instabilității foarte accentuat…

Grindina care a căzut în partea de sus Bistriței au avut mărimea unei mingi de golf. Probabil parbrizele sau caroseriile mașinilor au avut de suferit, punctiform…”, au mai notat cei de la Meteo.Nord.Ro.

AICI este disponibil și un scurt film care depune mărturie despre grindina de duminică seară.

Totodată, meteorologii bistrițeni i-au rugat pe toți cei au surprins fenomenul în poze sau filme – să le trimită, pentru studiu! Ei au promis că vor reveni cu detaliile științifice care au stat la baza ei, urmând să analizeze și  efectele furtunii.

Sursă Foto & Video @ Meteo.NORD.ro

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

FOTO – Cu Ciao Bella, frumoasă și sub plapumă: Pijamale satinate, compleuri fine din bumbac, lenjerii ”fierbinți”…

Chiar dacă e rece afară și ai sta doar în casă, sub plapumă, și acolo poți...

PRO COMPRESOARE Bistrița: Soluția pentru curățarea impecabilă a filtrului de particule

Funcționarea mașinilor, mici sau mari, a utilajelor, etc. poate fi afectată de înfundarea filtrului de particule. ...

Sanovil angajează fiziokinetoterapeut, Transmixt caută mecanici și electroniști auto! Locuri de muncă, disponibile în Bistrița

Transmixt Bistrița angajează mecanici și electroniști auto. Sanovil are nevoie de un fiziokinetoterapeut, dar și un inginer întreținere echipamente și economist / inspector resurse umane. Noi locuri de muncă - disponibile în Bistrița: