13 C
Bistrița
duminică, septembrie 26, 2021

Rostul de dimineață: Fulgere și tunete, azi-noapte, în Bistrița…!

Un spectacol „de groază”, azi-noapte, pe bolta cerească a orașului: fulgere și tunete au brăzdat cerul, preț de mai bine de o jumătate de oră.

Bistrițenii au urmărit cu sufletul la gură, duminică seara, spectacolul de fulgere. Totul a început puțin după ora 21.00. 

Furtuna a fost surprinsă în câteva fotografii, publicate pe blogul Meteo.Nord.Ro

În jurul orei 20:15, astăzi, emiteam, prin semnele că la Bistrița urmează, până la ora 23: 00, manifestări de instabilitate foarte accentuată”, au notat cei de la Meteo.Nord.Ro. 

Pasionații meteorologi bistrițeni se aşteptau la grindină medie, în schimb – în partea de sus a Bistriței – grindina a depășit orice așteptări…

Aceștia au remarcat „dimensiunea foarte mare a bucăților de grindină care au căzut, în diametru de peste 5 cm.. Asta denotă o înălțime a norului extremă și un ansamblu de fenomene specifice instabilității foarte accentuat…

Grindina care a căzut în partea de sus Bistriței au avut mărimea unei mingi de golf. Probabil parbrizele sau caroseriile mașinilor au avut de suferit, punctiform…”, au mai notat cei de la Meteo.Nord.Ro.

AICI este disponibil și un scurt film care depune mărturie despre grindina de duminică seară.

Totodată, meteorologii bistrițeni i-au rugat pe toți cei au surprins fenomenul în poze sau filme – să le trimită, pentru studiu! Ei au promis că vor reveni cu detaliile științifice care au stat la baza ei, urmând să analizeze și  efectele furtunii.

Sursă Foto & Video @ Meteo.NORD.ro

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Sărbătorim un an de Marecom Bistrița, cu reduceri de 20 la sută la ORICE produs!

Calitatea produselor făcute de Marecom și solicitările tot mai multe ale clienților au determinat deschiderea unui...

Hotel Boutique Roser House Colibița angajează ospătari și bucătar. NOI locuri de muncă, în Bistrița

Se fac angajări la Hotel Boutique Roser House Colibița, IMP România, Transmixt, Fan Curier, Italtextil Sărata sau Leoni. La Aquabis Beclean sunt disponibile un post de încasator și unul de cititor contoare. Rombat are nevoie de electricieni și mecanici.

FOTO/VIDEO: S-a deschis Carrefour Express la Bistrița – un magazin ”mai aproape de client”

Un nou magazin „mai aproape de client„ s-a deschis la Bistrița. Pe strada Împăratu Traian nr...