16.2 C
Bistrița
joi, mai 2, 2024

Turiștii au dat nas în nas cu ursul, în Călimani. I-au salvat jandarmii

Trei turiști aflați într-o drumeție prin Munții Călimani au tras o sperietură zdravănă, după ce au dat nas în nas cu ursul pe o potecă. Au sunat la 112, iar jandarmii montani din Colibița i-au coborât în siguranță.

Sâmbătă, 10 iulie 2021, în jurul orei 18.00, trei turiști (o femeie în varsta de 51 ani și doi bărbați de 38, respectiv 36 de ani din Bistrița), care se aflau într-o drumeție în munții Călimani, în apropierea refugiului de sub Vârful Bistriciorul, au apelat la sprijinul jandarmilor montani. 

Au anunțat la Numărul Unic pentru Apeluri de Urgență 112, faptul că la întoarcerea de pe un traseu montan le-a ieșit în cale un urs.

Turiștii s-au adăpostit la refugiul montan până sosirea jandarmilor. Ajunși la fața locului jandarmii i-au însoțit pe cei trei turiști până la drumul forestier Colbu, din apropierea localității Mița, unde aveau parcat autovehiculul proprietate personală.

Starea de sănătate a turiștilor nu a fost afectată și nu au avut nevoie de îngrijiri medicale„, a anunțat, în urmă cu puțin timp, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Bistrița, lt. Georgeta Cașvan.

ARTICOLE SIMILARE

2 COMENTARII

  1. Luati-va si cate un cutzit de lemn, sa aveti cu ce va rade nadragii de ra.hat… cand dati nas in nas cu ursii, daca scapati nehaliti !

  2. Imi vine si sa rad, ce ” dotare ” au jandarmii… care patruleaza in zona ursilor… cu PISTOLUL ( pardon prastia ) CARPATI SI 12 CARTUSE … si care ” sar ei ” in sprijinul celor care inconstienti, umbla ca talambii telelei peste tot prin zona de habitat al acestor animale de prada . Nu m-as mira sa aud ca a fost ” halit ” si un astfel de ” agent de jandarmi ” …
    Se pare ca sefilor de la Jandarmerie, le este frica sa aprobe purtarea pistolului mitraliera din dotare in aceste zone … si la care daca le-ar aproba, cred ca nici nu le-ar da voie sa aiba mai mult de 3 trei cartuse cu glont letal . Maaaa… imi vine sa si rand ce ” forte ” avem si pe cine solicitam noi sa ne apere si sa ne salveze de la acest pericol … Bine ca macar imprejurarea a facut , sa nu se intample nimic pana in prezent .
    Am participat la sedinte de vanatoare , unde am vazut personal cum vanatorii au trebuit sa traga si cate 2-3 focuri de arma in urs ca acesta sa ” cada in foc ” , CU CARABINE DE VANATOARE care au calibre de la 7,5 mm in sus … dara-mi-te prastia carpatzi …

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Pizzeria Allegria angajează casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. NOI locuri de muncă la Sanovil, Aquabis, MasterFoam

Pizzeria Allegria are nevoie de casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. Aquabis caută electrician priceput, iar la Clinica Sanovil e nevoie de fiziokinetoterapeut, asistent medical generalist și specialist marketing. Noi locuri de muncă sunt disponibile la RCB Electro, Leoni Bistrița și STEWO Năsăud. 

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială pentru automobile Škoda

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială* Schimb kit curea distribuție pentru automobile Škoda din 2017-2019 (4+) și automobile Škoda din 2016 sau anterior (7+):

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz:

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz: