21 C
Bistrița
joi, mai 2, 2024

Spitalul de recuperare, oncologie și îngrijiri paliative SANOVIL începe să interneze primii pacienți

Începând de astăzi, 16 august, Sanovil internează primele cazuri în noul spital de recuperare, oncologie și îngrijiri paliative.

In procesul de contractare a serviciilor medicale, internari continue, pentru a respecta aberanta Ordonanță de Guvern prin care se interzice spitalelor private sa contracteze mai multe paturi pentru internari continue in asa fel ca pacientii sa isi poata folosi asigurarea de sanatate acolo unde isi gasesc confortul si alinarea, SANOVIL a renuntat la 12 paturi din contractul vechi al Clinicii Sanovil. Instituția le-a transferat catre sectia de ingrijiri paliative din noul spital pentru ca macar o parte din pacientii gravi să beneficieze de aportul financiar adus de asigurarile lor de sanatate.

Astfel, desi Sanovil pune la dispozitia pacientilor 50 de paturi cu un confort deosebit pentru recuperari medicale oncologie si ingrijiri palliative, numai 12 paturi vor putea fi folosite de pacienti in contract cu CAS, (cu suportarea de catre pacient a valorii co-platii).

Este vorba despre 10 paturi la ingrijiri paliative si 2 la oncologie. În celalate 38 de paturi se vor putea face internari doar cu plata integrala de catre pacient a tuturor serviciilor oferite.

Recuperarea medicala din Spitalul Sanovil nu beneficiaza de niciun pat contractat cu CAS , toate paturile la care bolnavii judetului nostru au acces cu asigurarile lor de sanatate se afla intr-un spital construit in timpul Imperiului Austro-Ungar care se afla pe Bulevardul Independentei.

Cu toate acestea, administratia grupului SANOVIL începe munca în acest spital, cu speranța că timpul va lumina mintile decidentilor acestor vremuri. Cu speranța că ei vor ajunge până la urmă să înțeleagă ca pacientul si nevoile lui sunt deasupra împărțirii sistemului de sănătate în prestatori de stat și prestatori privați… Că pacienții sunt deasupra maselor de angajați nenumărați și manipulabili. Că pacientul care a plătit o viață asigurări de sănătate, trebuie sa dispuna de acesti bani atunci cind este ajuns la nevoie. Trebuie sa aiba posibilitatea sa se trateze cu banii adunati de el, multi, putini, acolo unde are si simte el ca are cele mai bune conditii de recuperare, de îndurare, de trecere.

In secția de paliație care se deschide astăzi, 16/08/2021, se pot interna pacienți în stare gravă cu următoarele tipuri de afecțiuni:

BENEFICIARII SERVICIILOR DE ÎNGRIJIRI PALIATIVE

Articolul 1

Beneficiari ai îngrijirilor paliative sunt: pacienții de toate vârstele, adulți sau copii cu boli cronice progresive, cu suferință generată de simptome necontrolate și/sau probleme psiho-emoționale și/sau sociale și/sau spirituale și/sau grad ridicat de dependență, precum și familiile acestora, pe toată perioada de îngrijire, inclusiv în perioada de doliu.

Articolul 2

Pacienții adulți care pot beneficia de îngrijiri paliative specializate se încadrează de regulă în una din categoriile de mai jos:

1. Pacienți cu boli oncologice,

2. Pacienți cu boli cardiovasculare grave,

3. Pacienții cu scleroză lateral amiotrofică, dacă prezintă progresie rapidă a bolii în ultimele 12 luni,

4. Pacienții cu demență în ultimul stadiu,

5. Pacienții cu scleroză multiplă, dacă prezintă handicap nutrițional critic,

6. Pacienții cu Boala Parkinson, dacă prezintă handicap nutritional critic,

7. Pacienții cu boli pulmonare grave,

8. Pacienții cu accident vascular cerebral și comă,

Pentru programarea internarii in sectia de ingrijiri paliative, medicii de familie, medicii specialisti sau apartinatorii pacientilor sunt rugati sa sune la numarul de telefon 0731.352.503. Aici vor fi informati despre pasii care trebuie urmati in vederea realizarii internarii.

Coplata pentru o zi de spitalizare continuă in sectia de îngrijiri paliative este de 395 lei.

Prețul pentru o zi de spitalizare pentru pacienții neasigurați sau care nu pot beneficia de asigurarea lor de sanatate este de 540 de lei pe zi.

Sunt prețuri semnificativ mai mici decât în spitalele de profil și de același nivel din zona.

Pentru sectia de recuperare medicala, sectie din care CAS nu a contractat nuciun pat de la SANOVIL, pacientii care se vor interna sunt nevoiti sa suporte integral costurile internarii, insa administratia spitalului nostru a stabilit pretul pe zi de spitalizare la o valoare de 400 de lei pret in care sunt incluse pe linga toate serviciile de hotelizare la nivel de 5 stele, tratamente medicamentoase de baza recomandate de medicii nostri specialisti , acces zilnic la salina spitalului precum si patru proceduri de fiziokinetoterapie in fiecare zi asistate de fiziokinetoterapeuti in baza de recuperare a spitalului.

Pacientii internati in sectia de recuperare care au asigurare de sanatate si bilet de trimitere de la medicul de familie, pot beneficia de o reducere de 42 de lei pe zi care reprezinta valoarea pe care o plateste CAS pentru cele 4 proceduri zilnice de care beneficiaza pacientul pe parcursul internarii, insa in limitele fondurilor repartizate de CAS in fiecare luna.

Pentru programarea internarii in sectia de recuperare, medicii de familie, medicii specialiști, pacienții sau aparținătorii pacienților sunt rugati sa sune la numarul de telefon 0755.032.116 sau 0263.70.12.31. Aici vor fi informați despre pasii care trebuie urmati in vederea realizarii internarii.

Dr. Mureșan Gavrilas

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Pizzeria Allegria angajează casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. NOI locuri de muncă la Sanovil, Aquabis, MasterFoam

Pizzeria Allegria are nevoie de casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. Aquabis caută electrician priceput, iar la Clinica Sanovil e nevoie de fiziokinetoterapeut, asistent medical generalist și specialist marketing. Noi locuri de muncă sunt disponibile la RCB Electro, Leoni Bistrița și STEWO Năsăud. 

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială pentru automobile Škoda

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială* Schimb kit curea distribuție pentru automobile Škoda din 2017-2019 (4+) și automobile Škoda din 2016 sau anterior (7+):

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz:

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz: