10.1 C
Bistrița
marți, mai 17, 2022

Zeci de angajatori au cerut ajutor de la stat, dar au rămas cu ochii în soare

Zeci de angajatori au ignorat data limită de acordare a ajutorului acordat de stat pentru plata șomajului tehnic. Ei au continuat să depună solicitări din 1 iulie și până în prezent. CINE va suporta costurile?

În perioada stării de urgență și de alertă cauzate de pandemia de Covid 19, statul a sprijinit angajatorii. Cei care au fost puși în situația de a-și suspenda activitatea au putut să își trimită angajații în șomaj tehnic.

Statul le-a acordat o subvenție egala cu 75 % din salariul de bază corespunzător. Indemnizația nu a depășit 75 %  din câștigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat valabil anul trecut .

Măsura a fost specifică perioadei de pandemie și s-a acordat până la 30 iunie 2021.

Unii dintre angajatorii din Bistrița-Năsăud au ignorat termenul limită de acordare a ajutorului de stat pentru plata șomajului tehnic. Aceștia și-au trimis salariații în șomaj tehnic, iar acum sunt buni de plată.

Începând cu luna iulie, angajatorii care își trimit angajații în șomaj tehnic, trebuie să asigure din bugetele proprii plata acestora, potrivit Codului Muncii.

Conform informațiilor primite de Bistrițeanul.ro din partea reprezentanților AJOFM BN, e vorba de 50 – 100 de agenți economici. Aceștia au depus soloicitări după 30 iunie 2021, așa că vor plăti din ”propriul buzunar”.

Potrivit Codului Muncii, angajatorul care aplică măsura șomajului tehnic suportă din bugetul propriu plata indemnizației de 75 la sută din salariul de bază.

Totodată, se interzice concedierea angajaților care au beneficiat de șomaj tehnic subvenționat de stat, pe o perioadă cel puțin egală cu perioada în care s-au încasat subvențiile.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

CE faci cu cel mic în vacanța de vară? Îl duci la Ianiki: distracție, ateliere, explorare, excursii!

Vine vacanța de vară și acest lucru îngrozește părinții care NU au soluții cu cine să-și...

Bărbații cu stil din Cluj, îmbrăcați de doi bistrițeni, care se impun pe piața clujeană cu brandul exlusivist TORRES Cerimonia

Simion și Ramona Creța, care deja s-au impus pe piața bistrițeană a vestimentației de ocazie aduc...

Frasinul a semnat astăzi cel mai mare contract pentru reabilitarea unui drum județean din Sălaj, de peste 100 milioane lei

Compania bistrițeană Frasinul a semnat astăzi un contract de peste 100 milioane lei (23 de milioane...