9.5 C
Bistrița
duminică, mai 19, 2024

EXTRA: Mâine are loc cea mai lungă eclipsă de lună a secolului

Mâine, 19 noiembrie 2021, se întâmplă cea mai lungă eclipsă de lună a secolului. Va dura 3 ore, 28 de minute și 23 de secunde. Un fenomen similar a fost semnalat în anul 1440. Următoarea eclipsă asemănătoare – abia în 2669. Se anunță vibrații pozitive și energii benefice pentru toate zodiile. 

Cea mai lungă eclipsă parțială de Lună, ultima din acest an, are loc mâine, 19 noiembrie. Ultima oară când s-a întâmplat un fenomen astronomic similar a fost în 18 februarie 1440.

Deoarece luna va ajunge la apogeu – cel mai îndepărtat punct de pe orbita sa de Pământ – în noaptea de 19 noiembrie, se va mișca, de asemenea, cu cea mai mică viteză pe orbita sa.

De aceea va părea că nu se mișcă deloc prin umbra Pământului. Va avea nevoie de peste 100 de minute din momentul primului contact umbral și până la momentul celei mai mari eclipse, potrivit Evz.ro

Aproape 97% din suprafața Lunii va „dispărea”, acoperită de umbra Pământului.

Cea mai lungă eclipsă de Lună a secolului va fi vizibilă în mai multe părți ale lumii, în aproape 50 de țări.

Din păcate, acest fenomen interesant nu este vizibil din România. Ea va putea fi urmărită din Asia, America și Australia și – parțial – din nordul Europei. 

Dar ne putem bucura, cel puțin, de faptul că astrologii anunță vibrații pozitive și o energie benefică pentru toate zodiile.

Ultima eclipsă parțială de Lună a avut loc în 2018 și a ținut o oră și 43 de minute, relatează space.com.

Foto @ Arhivă

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

SENZAȚIE: Epilare definitivă cu Soprano ICE- Alexandrite 755 prin răcire cu gheață, acum, la Paula Murg Beauty – Cult by Nella

Epilarea definitivă e acum mai simplă și mai la îndemână ca oricând. Diferența o face însă...

Se fac angajări la Stewo Plastic Năsăud, Fan Courier, Hotel Coroana și Crama Veche

Stewo Plastic Năsăud are nevoie de un asistent producție, Fan Courier caută curieri serioși în Bistrița! Crama Veche angajează administrator, barman, ospătar și ajutor bucătar. Pizzeria Allegria are nevoie de casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud.

Când este cel mai bine să îți programezi vizita la service? Oricând. De oriunde. La orice oră

Materom Automotive îți oferă posibilitatea programării online a mașinii tale Mercedes-Benz, ca vizitator sau prin logare în contul tău Mercedes Me.