21.3 C
Bistrița
marți, aprilie 30, 2024

Drona căzută zilele trecute la Dumitra, subiect pe Euronews, dar și motiv de mișto pe Times New Roman

Incidentul de la Dumitra de acum câteva zile, când o dronă a căzut pe un câmp, fiind găsită de un localnic ce-și lucra pământul, a fost prezentat de site-ul Euronews.ro, al celui mai mare post de televiziune din Europa. Nici cei de la Times New Roman nu s-au putut abține să nu facă mișto de incident.

Drona căzută zilele trecute la Dumitra stârnește interes internațional. Euronews.ro, site-ul canalului paneuropean cu același nume, a publicat zilele trecute o știre.

Jurnaliștii citează din comunicatul de presă dat de Parchetul Curții de Apel Cluj, dar și din cel al Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud. Ei notează faptul că este vorba despre un model Orlan-10, folosit pentru adunare de informații, dar și că Rusia este singura țară care folosește astfel de tipuri de drone.

Drona căzută zilele trecute la Dumitra i-a inspirat și pe jurnaliștii de la Times New Roman, care au tratat subiectul cu umor maxim:

„Vești bune pentru diversele parchete și poliții din România care și-au declinat competența în privința anchetării dronei căzute într-un șanț din Bistrița. Spre dup-amiază, când a răsărit soarele, drona s-a trezit, a râgâit un pic, și-a scuturat hainele și s-a dus acasă.

Vecinii spun că nu e prima oară când cade drona prin zonă, dimpotrivă, acest timp de evenimente au loc destul de des. „Cam de două ori pe săptămână lovește drona, câteodată în șanț, câteodată nimerește școala sau dispensarul, nu suntem în siguranță nicăieri prin sat”, povestesc localnicii.

Expertul militar Drăgan Vasile, care în timpul liber lucrează ca șef de post în localitate, susține că dronele sau rachetele se prăbușesc destul de frecvent în zonă. „Ostilitățile încep de obicei spre finalul zilei, când se adună lumea la birt. În două ore sunt teleghidați toți și dup-aia încep rafalele, imediat cum au ieșit pe ușă. Mai mobilizează femeile apărarea anti-aeriană le arucă cu făcălețul în cap, dar nu este suficient. Ne-ar prinde bine niște sprijin NATO și pe-aici”.

Mai puteți citi pe acest subiect:

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu: Drona căzută la Dumitra este veche, poate maxim să culeagă informații. De ce a crezut ministrul că totul e o glumă:

FOTO cu drona căzută la Tărpiu. Seamănă izbitor cu dronele folosite de ruși pentru recunoaștere

Drona suspectă de la Dumitra, găsită de un fermier. Ancheta, preluată de Parchetul Curții de Apel Cluj

Dronă suspectă, căzută în Dumitra

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Pizzeria Allegria angajează casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. NOI locuri de muncă la Sanovil, Aquabis, MasterFoam

Pizzeria Allegria are nevoie de casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. Aquabis caută electrician priceput, iar la Clinica Sanovil e nevoie de fiziokinetoterapeut, asistent medical generalist și specialist marketing. Noi locuri de muncă sunt disponibile la RCB Electro, Leoni Bistrița și STEWO Năsăud. 

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială pentru automobile Škoda

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială* Schimb kit curea distribuție pentru automobile Škoda din 2017-2019 (4+) și automobile Škoda din 2016 sau anterior (7+):

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz:

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz: