6.9 C
Bistrița
sâmbătă, decembrie 10, 2022

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu: Drona căzută la Dumitra este veche, poate maxim să culeagă informații. De ce a crezut ministrul că totul e o glumă:

Ministrul Apărării Vasile Dîncu a vorbit aseară la Digi24 despre drona care a căzut weekendul acesta la Dumitra. Potrivit acestuia, este vorba despre un model vechi, care poate maxim să culeagă infomații. Dîncu, originar din Bistrița-Năsăud, a crezut inițial că totul este o glumă, mai ales că primul care l-a informat despre incident a fost chiar un sătean din Dumitra.

Vasile Dîncu a vorbit aseară la Digi24 despre drona care a căzut în weekend în Dumitra. Potrivit acestuia este o dronă de „cercetare-informații”, iar modelul este unul vechi, care nu permite mai mult.

„Nu este o dronă foarte mare, este o jucărie de dronă, un metru și ceva are anvergură. Este o dronă de cercetare-informații, probabil, a fost identificat tipul. Nu este, cum a început propaganda rusă, cu explozibil.(…) Evident, nu știm de unde este. Este de fabricație sovietică, n-a fost folosită și nu există în dotarea armatelor în acest moment, era scoasă din uz după 1989”, a explicat ministrul Apărării.

Acesta a mărturisit că în primă fază a crezut că e o glumă a aeromodeliștilor. Mai ales că a fost informat de incident de un sătean din zonă.

„La început eu am crezut, fiind în Bistrița, fiindcă zona în care a căzut e aproape de locul unde m-am născut eu, la câteva localități distanță, m-am gândit că este o glumă a unui club de aeromodele din zona Bistriței, pentru că acolo am avut aeromodeliști foarte buni și știu că sunt foarte hâtri oamenii din zonă și m-am gândit să nu fie vreo glumă. Nu era o glumă totuși. Pe mine m-a anunțat un săteam care mă cunoaște, m-a anunțat direct, atunci când s-a întâmplat și prima dată am crezut că este o glumă”, a mai spus Vasile Dîncu.

Potrivit ministrului Apărării, drona respectivă poate maxim să culeagă informații, este foarte veche și greu de racordat la sistemele folosite astăzi. Dîncu a discutat și cu reprezentanții Ucrainei, care încearcă să identifice locul de unde a plecat, pentru că se crede că drona venea de pe teritoriul ucrainean. Astăzi, Ministerul Apărării va prezenta un raport public despre drona căzută la Dumitra.

Mai multe despre acest subiect puteți citi mai jos:

 

FOTO cu drona căzută la Tărpiu. Seamănă izbitor cu dronele folosite de ruși pentru recunoaștere

Drona suspectă de la Dumitra, găsită de un fermier. Ancheta, preluată de Parchetul Curții de Apel Cluj

Dronă suspectă, căzută în Dumitra

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

3 COMENTARII

  1. A crezut ca este o gluma, deoarece el insusi ca ministru al apararii este o gluma proasta.
    Iar drona este de fabricatie 2010, deci este foarte veche in opinia acestui imbecil sfatos care nu vede ca pe drumurile patriei un sfert din cazanele care circula sunt mai vechi de 20 de ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Iubești înghețata și cheesecake-ul de la Gelateria Aniela? Le poți comanda pentru masa de Crăciun sau Revelion

Masa de Crăciun și de Revelion e plină de bunătăți tradiționale. Cei de la Gelateria Aniela...

Rombat angajează Manager Planificare Producție, Betak are nevoie de un inginer mecanic priceput

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Rombat - care angajează operatori și manager...

BETAK angajează agent vânzări și gestionar, Cibela are nevoie de personal pentru curățenie

Se fac angajări la Cibela, Betak și Italtextil Sărata, care are nevoie de secretar administrativ, dar...