0.1 C
Bistrița
joi, februarie 2, 2023

Senatorul Ioan Deneș: Independența energetică a României este una din prioritățile PSD

Senatorul Ioan Deneș consideră că „una din soluțiile pentru a deveni independenți din punct de vedere energetic este de-a finaliza proiectele hidroenergetice care sunt în stadii avansate de finalizare.”

Într-o postare pe pagina sa de socializare, senatorul PSD Ioan Deneș a comentat în legătură cu hidrocentralele abandonate.
În actualul context geostrategic și geoenergetic a zonei din care facem parte, a fi România independentă energetic e una din prioritățile PSD.
Astăzi am participat la dezbaterile şi votul proiectului legislativ iniţiat de PSD, privind finalizarea lucrărilor şi punerea în funcţiune a unor hidrocentrale abandonate.
Prin repornirea acestor obiective – în care s-au investit deja sute de milioane de euro – se poate acoperi o bună parte din deficitul de energie electrică cu care se confruntă ţara noastră şi din cauza căruia preţurile au luat-o razna.
Ca urmare a finalizării lucrărilor la hidrocentralele abandonate, 3 dintre acestea (2 pe Valea Jiului și 1 la Răstolița) vor putea asigura alimentarea cu energie electrică pentru mai mult de 300.000 locuinţe, iar preţul curentului electric va fi semnificativ mai mic. Aşa cum se ştie, energia produsă de hidrocentrale este cea mai ieftină.
Mediul va fi în continuare protejat, pentru că se va asigura o distanţă de protecţie de 100 de metri între amenajările hidrotehnice şi restul ariei protejate.
Cu astfel de măsuri şi soluţii implementate, sistemul energetic românesc va fi mai stabil, vom produce energie verde, ieftină şi suficientă pentru a nu mai depinde de alţii!”, a punctat senatorul Ioan Deneș.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama Jelna, Clinica Sanovil și Electroplast

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Electroplast care angajează Key Account Manager. Crama...

Amicii Building angajează ingineri constructori și finisori amenajări interioare/exterioare! NOI locuri de muncă, în Bistrița

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la AMICII  BUILDING, unde este nevoie de finisori...

Probleme la sistemul de direcţie al mașinii? Beneficiază de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service

Dacă ai probleme la sistemul de direcție al mașinii, e momentul să te bucuri de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service! Prețuri avantajoase: