12.4 C
Bistrița
joi, septembrie 29, 2022

Senatorul Ioan Deneș: Independența energetică a României este una din prioritățile PSD

Senatorul Ioan Deneș consideră că „una din soluțiile pentru a deveni independenți din punct de vedere energetic este de-a finaliza proiectele hidroenergetice care sunt în stadii avansate de finalizare.”

Într-o postare pe pagina sa de socializare, senatorul PSD Ioan Deneș a comentat în legătură cu hidrocentralele abandonate.
În actualul context geostrategic și geoenergetic a zonei din care facem parte, a fi România independentă energetic e una din prioritățile PSD.
Astăzi am participat la dezbaterile şi votul proiectului legislativ iniţiat de PSD, privind finalizarea lucrărilor şi punerea în funcţiune a unor hidrocentrale abandonate.
Prin repornirea acestor obiective – în care s-au investit deja sute de milioane de euro – se poate acoperi o bună parte din deficitul de energie electrică cu care se confruntă ţara noastră şi din cauza căruia preţurile au luat-o razna.
Ca urmare a finalizării lucrărilor la hidrocentralele abandonate, 3 dintre acestea (2 pe Valea Jiului și 1 la Răstolița) vor putea asigura alimentarea cu energie electrică pentru mai mult de 300.000 locuinţe, iar preţul curentului electric va fi semnificativ mai mic. Aşa cum se ştie, energia produsă de hidrocentrale este cea mai ieftină.
Mediul va fi în continuare protejat, pentru că se va asigura o distanţă de protecţie de 100 de metri între amenajările hidrotehnice şi restul ariei protejate.
Cu astfel de măsuri şi soluţii implementate, sistemul energetic românesc va fi mai stabil, vom produce energie verde, ieftină şi suficientă pentru a nu mai depinde de alţii!”, a punctat senatorul Ioan Deneș.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Au ajuns noile mascote de la Minnie și Mickey: Sonic X , Chase din Patrula Cățelușilor, dar și Mickey și Minnie varianta roz

Andrada, alături de echipa ei, aduce emoție, bucurie și culoare evenimentelor, îmbrăcând costume și transformându-se în...

Irem General Contractor angajează Lăcătuși Montatori pentru Suedia și Olanda! Rombat Bistrița caută operatori producție

ROMBAT, singurul brand de baterii fabricate în România, angajează operatori producție, iar IREM General Contractor angajează Lăcătuși Montatori pentru proiect în Suedia si Olanda. Noi locuri de muncă, disponibile la Stewo Năsăud, Sanovil și Electroplast.

FOTO VEZI cum poți să îți decorezi casa la super prețuri! La Wow INTERIORS și Alpha Home Outlet prețurile au intrat la apă

Dacă te tentează să îți redecorezi casa toamna aceasta și nu mai ai răbdare să profiți...