7.3 C
Bistrița
marți, aprilie 30, 2024

OAMENI din Bistrița-Năsăud: Terapeutul Simion Pop, despre arta de a fi sănătos

Simion Pop a ajuns în Bistrița la 16 ani. S-a născut și a copilărit la poalele Țibleșului, dar a frecventat școala în Bistrița, din 1983. „Îmi amintesc iernile din acele vremuri, în care zăpada era zăpadă… Veneam cu autobuzul de la țară, la școală. De la gară până la internat, ningea într-una… ”

Simion Pop a făcut și karate, reamintind de cele două celebre găști din oraș: gașca Saporo și cea numită Pielea Roșie. „În anii aceia, 83 – 85, nu-ți permiteai să ieși ca tânăr licean seara în parc cu vreo prietenă, dacă nu făceai parte din una dintre cele două găști. A fost necesar să ne înrolăm într-un club de arte marțiale care apăruseră tot atunci. Nu era permis atunci să faci arte marțiale, se făcea totul sub deviza judo-ului…

Simion Pop a mărturisit că tot atunci a început și pasiunea sa pentru terapiile complementare și științele ezoterice pe care le-a studiat ulterior. După Revoluția din 89, a lucrat în Armată mai mulți ani. A avut timp să studieze mult în paralel.

Sportiv fiind, în antrenamente sau cantonamente s-a confruntat cu mici accidente. Conceptul japonez de disciplină, ca și artă marțială, presupunea și cunoștințe de terapie în această direcție.

Simion Pop a vorbit și despre masajul terapeutic – un domeniu foarte vast și complex. Se poate aplica într-o gamă foarte largă de patologii. El a admis și că la începutul carierei sale de teraput, a apelat la tămăduitorul de la Ragla, foarte popular în anii 90 în Bistrița. „Mergeam acolo cu clienți ca să le pună oasele la loc. Am învățat foarte multe de la el…”, a recunoscut Simion Pop.

Terapeutul s-a referit, între altele, și la cantitatea de apă care trebuie consumată în fiecare zi. 

Noi lucrăm după un concept de sănătate care este foarte logic și care dă și rezultate. Dar care este preventiv pentru bolile metabolice. Când vine pacientul la mine, interesat să-și mențină sau îmbunătățească starea de sănătate, prima oară îl întreb cum se hidratează.

Constat că majoritatea nici nu știu să bea apă…

Este greșit să bei apă doar când îți este sete. Primul lucru pe care îl recomand după trezire este să se bea apă. Apă cât se poate de călduță.

Toate procesele din corp depind de dinamica apei. Dacă organismul nu are suficientă apă, nu are cu ce să facă schimburile, evacuarea, colectarea deșeurilor enerate de activitatea celulară sau digestivă… Pentru a le recicla și elimina”, a mai explicat Simion Pop.

La fel de importante sunt și valorile spirituale, avertizează terapeutul.

Noi recomandăm, de asemenea, o conștientizare a faptului că atunci când alegem să mâncăm ceva este important să mâncăm în funcție de necesitatea organismului. Și abia apoi în funcție de poftă. De cele mai multe ori, noi mâncăm ca să ne umplem stomacul și să anihilăm o stare de foamen inconfortabilă. Nu conștientizăm însă faptul că organismul nostru nu are cu ce să facă reconstrucția celulară din ce îi dăm într-o zi. Are organismul proteine, fibre, probiotice, minerale pentru structura oaselor sau vitamine pentru energie?”, a explicat Simion Pop.

Ar fi de evitat să combinăm lactate, carne și ouă la aceeași masă. Ocazional nu ar fi problemă, dar nu trebuie să devină un obicei – afirmă terapeutul. Și zahărul ar trebui evitat, pentru că este un mare consumator de minerale.

Simion Pop a vorbit și despre taberele de detoxifiere pe care le organizează iarna și vara la Colibița. „Învățăm aici să ne hidratăm, cum și cât să mâncăm și cum să ne ascultăm corpul… Din anumite motive ne refugiem uneori în mâncare, din cauza unui disconfort emoțional. Oamenii vin aici din toată țara, pentru că găsesc o formă de socializare de care nu au parte în societate. Avem și un program, dar nu este rigid, ci opțional”, a mai povestit Simion Pop.

Terapeutul Simion Pop și soția sa au deschis la Casa EMA un centru de estetică și remodelare corporală.

Alte detalii referitoare la activitatea terapeutului Simion Pop puteți descoperi urmărind întreaga emisiune, mai jos:

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Pizzeria Allegria angajează casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. NOI locuri de muncă la Sanovil, Aquabis, MasterFoam

Pizzeria Allegria are nevoie de casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. Aquabis caută electrician priceput, iar la Clinica Sanovil e nevoie de fiziokinetoterapeut, asistent medical generalist și specialist marketing. Noi locuri de muncă sunt disponibile la RCB Electro, Leoni Bistrița și STEWO Năsăud. 

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială pentru automobile Škoda

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială* Schimb kit curea distribuție pentru automobile Škoda din 2017-2019 (4+) și automobile Škoda din 2016 sau anterior (7+):

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz:

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz: