-4.3 C
Bistrița
marți, ianuarie 31, 2023

Pompierii s-au luptat cu 25 de incendii de vegetație în ultimele două zile FOTO

Pompierii bistrițeni s-au luptat în ultimele două zile cu 25 de incendii de vegetație care au afectat terenuri în mai multe localități. Unele dintre incendii s-au extins la imobile, fonduri de vânătoare sau anexe.

Incendiile au afectat hectare întregi de teren în mai multe localități, respectiv Bistrița, Chiuza, Mires, Lechinta, Herina, Sintereag, Beclean, Sânmihaiu de Câmpie, Miceștii de Câmpie, Rodna, Năsăud, Josenii Bargaului, Mintiu, Liviu Rebreanu, Sasarm, Livezile, Visuia, Buduș, Sărata, Sigmir, Sopteriu și Simionești.

Pompierii sunt încă în teren și aplică amenzi în conformitate cu legislația în vigoare. Incendiile au dus până și la tragedii: Un bărbat în vârstă de 60 de ani a ars pe un câmp incendiat.

„În ultimele 48 de ore, pompierii militari din cadrul tuturor subunităților de Intervenție ale inspectoratului și pompierii voluntari din cadrul serviciilor voluntare pentru situații de urgență din cadrul primăriilor din județ au intervenit la 25 de incendii de vegetație, unele dintre acestea s-au extins la vecinătăți (imobile/anexe sau fondurile forestiere).

Suprafețele afectate sunt însemnate, hectare întregi de teren fiind incendiate agresiv.

Incendiile de vegetatie uscate au fost înregistrate pe raza localităților Bistrița, Chiuza, Mires, Lechinta, Herina, Sintereag, Beclean, Sânmihaiu de Câmpie, Miceștii de Câmpie, Rodna, Năsăud, Josenii Bargaului, Mintiu, Liviu Rebreanu, Sasarm, Livezile, Visuia, Buduș, Sărata, Sigmir, Sopteriu, Simionești.

Echipe de inspectori de prevenire din cadrul unității sunt în teren încă din această dimineață și iau măsurile prevăzute de legislația în vigoare.
Unele intervenții sunt încă în dinamică. Facem un apel la responsabilitate: nu mai incendiați terenurile! Aceste situații de urgență pot avea un deznodământ tragic, ieri un bărbat în vârstă de 60 de ani și-a pierdut viața în urma unui incendiu de vegetație”, a transmis ISU BN.

ARTICOLE SIMILARE

2 COMENTARII

  1. Arderea miriştii ori a vegetaţiei uscate este interzisă prin lege având in vedere pericolul si efectele dăunătoare pe care le produc asupra terenurilor, mediului înconjurător, sănătăţii oamenilor si animalelor. În acest sens, conform H.G. nr. 537 din 6 iunie 2007 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele de prevenire şi stingere a incendiilor, constituie contravenţie şi se pedepseşte cu amendă de la 1.000 lei la 2.500 lei, arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi a altor materiale combustibile, datorită posibilitătii propagării focului la vecinătăţi; amenajarea locurilor pentru utilizarea focului deschis în condiţii şi la distanţe care favorizează propagarea focului la construcţii, depozite, culturi agricole, păduri, plantaţii şi alte vecinătăţi.
    În plus, fermierii care nu respectă interdictia arderii miriştilor, a resturilor vegetale de pe terenurile arabile, precum şi arderea vegetaţiei pajiştilor permanente, riscă excluderea de la plata sprijinului financiar, ca urmare a încălcării angajamentelor asumate la depunerea cererilor de plată la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), referitoare la respectarea normelor de eco-condiţionalitate, respectiv a bunelor condiţii agricole şi de mediu.

  2. La Blajeni încă ard dealurile de zile , chiar aseara am văzut cum se apropia de case și locurile pt depozitare fin , si nu era nimeni , ardea nesupravegheat .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama Jelna, Clinica Sanovil și Electroplast

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Electroplast care angajează Key Account Manager. Crama...

Amicii Building angajează ingineri constructori și finisori amenajări interioare/exterioare! NOI locuri de muncă, în Bistrița

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la AMICII  BUILDING, unde este nevoie de finisori...

Probleme la sistemul de direcţie al mașinii? Beneficiază de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service

Dacă ai probleme la sistemul de direcție al mașinii, e momentul să te bucuri de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service! Prețuri avantajoase: