22.2 C
Bistrița
miercuri, august 10, 2022

CAILA: Focul amenință pădurea Blăjenilor! Se vede din satelit FOTO/VIDEO

Un incendiu de vegetație amenință pădurea Blăjenilor. Acesta a fost aprins și lăsat nesupravegheat, o practică tot mai des întâlnită.

Dacă până la ora 16:00, astăzi, au fost lichidate 25 de incendii în decursul a 48 de ore, la ora 21:00 au fost raportate încă șapte incendii de vegetație, unele în curs de lichidare.

Pădurea Blăjenilor este în pericol. Focul o ocolește momentan, dar din câte se poate observa și din video, se poate extinde rapid și să o mistuiască.

15 persoane au intervenit, pompieri, voluntari și localnici, pentru stingerea incendiului violent.

Aceste acțiuni au atras asupra lor și amenzi și sancțiuni. În cursul zilei de 19 martie au fost aplicate sancțiuni și amenzi în valoare de 5000 de lei.

„În urma acțiunilor întreprinse astăzi, inspectorii de prevenire au aplicat 18 sancțiuni contravenționale, dintre care două amenzi contravenționale, în cuantum de 5000 lei, respectiv 16 avertismente scrise . În majoritatea situațiilor, cei care igienizează terenurile prin ardere, incendiază parcelele și părăsesc locațiile respective, lăsând focarele nesupravegheate, care se pot extinde foarte rapid sub acțiunea vântului .

În baza protocolului existent la nivel național între pompierii militari, Garda Națională de Mediu și Agenția pentru Plăți și Intervenții în Agricultură, unitatea noastră transmite zilnic coordonatele GPS ale parcelelor incendiate către APIA Bistrița-Năsăud pentru a fi luate masuri, conform legislației în vigoare”, a transmis ISU BN.

ARTICOLE SIMILARE

6 COMENTARII

 1. Alea sunt amenzi???????? Pe bune???? Pentru asta ar trebui pușcărie!!!!!! Inconștienți și fără creier! Sălbatici și puturoși! Dau foc de lene!!! Și le dau 3 lei amenda la decrepiti??????? Prefect avem??? Sef la poliție???? Polițiști???? Avem????? Aloooo! Primar avem??????

 2. Mai intrazniti stimate autoritati sa umblati cu AVERTISMENTE ?De 33 de ani nu ati intreprins o actiune mare ca dupa slujba de Duminica sa dati pliante la taranoii fara educatie din BN.
  Atunci nu aveti decat sa asteptati PARJOLUL mare cu sate cu tot ca pe vremea turcilor.

 3. Pe strada Codrisor, in pădure, înspre podul Jelnei “locuiesc” cersetorii din oraș. Zilnic fac foc in pădure. Toate astea se întâmpla la 5 min de centru și totuși nimeni nu se sesizează.

 4. IOANA . Eu m-am sesizat de 10 ani si am fost acolo cu Politia Locala si nimic nu s-a rezolvat de atunci si pana astazi.
  Presa locala a fost si ea sesizata atunci si exista inregistrarile.
  Cauta-le cu titlul.
  Marius Balan a sunat adunarea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

6 sfaturi ca să aveți grijă de o minge de fotbal

Folosită în mod corespunzător, mingea de fotbal poate rezista ani de zile. În mod necorespunzător, s-ar...

PRO COMPRESOARE, soluția ta pentru problemele cu filtrul de particule, s-a mutat în casă nouă

Echipa PRO COMPRESOARE, soluția ideală pentru cei care au probleme cu filtrul de particule, s-a mutat...

Noi locuri de muncă, disponibile la Leoni Bistrița, Crama Veche, Sanovil și Gelateria Aniela

Se fac angajări la LEONI Bistrița! Restaurantul Crama Veche are nevoie de barman și ospătar. Clinica...