3.6 C
Bistrița
miercuri, decembrie 7, 2022

CAILA: Focul amenință pădurea Blăjenilor! Se vede din satelit FOTO/VIDEO

Un incendiu de vegetație amenință pădurea Blăjenilor. Acesta a fost aprins și lăsat nesupravegheat, o practică tot mai des întâlnită.

Dacă până la ora 16:00, astăzi, au fost lichidate 25 de incendii în decursul a 48 de ore, la ora 21:00 au fost raportate încă șapte incendii de vegetație, unele în curs de lichidare.

Pădurea Blăjenilor este în pericol. Focul o ocolește momentan, dar din câte se poate observa și din video, se poate extinde rapid și să o mistuiască.

15 persoane au intervenit, pompieri, voluntari și localnici, pentru stingerea incendiului violent.

Aceste acțiuni au atras asupra lor și amenzi și sancțiuni. În cursul zilei de 19 martie au fost aplicate sancțiuni și amenzi în valoare de 5000 de lei.

„În urma acțiunilor întreprinse astăzi, inspectorii de prevenire au aplicat 18 sancțiuni contravenționale, dintre care două amenzi contravenționale, în cuantum de 5000 lei, respectiv 16 avertismente scrise . În majoritatea situațiilor, cei care igienizează terenurile prin ardere, incendiază parcelele și părăsesc locațiile respective, lăsând focarele nesupravegheate, care se pot extinde foarte rapid sub acțiunea vântului .

În baza protocolului existent la nivel național între pompierii militari, Garda Națională de Mediu și Agenția pentru Plăți și Intervenții în Agricultură, unitatea noastră transmite zilnic coordonatele GPS ale parcelelor incendiate către APIA Bistrița-Năsăud pentru a fi luate masuri, conform legislației în vigoare”, a transmis ISU BN.

ARTICOLE SIMILARE

6 COMENTARII

 1. Alea sunt amenzi???????? Pe bune???? Pentru asta ar trebui pușcărie!!!!!! Inconștienți și fără creier! Sălbatici și puturoși! Dau foc de lene!!! Și le dau 3 lei amenda la decrepiti??????? Prefect avem??? Sef la poliție???? Polițiști???? Avem????? Aloooo! Primar avem??????

 2. Mai intrazniti stimate autoritati sa umblati cu AVERTISMENTE ?De 33 de ani nu ati intreprins o actiune mare ca dupa slujba de Duminica sa dati pliante la taranoii fara educatie din BN.
  Atunci nu aveti decat sa asteptati PARJOLUL mare cu sate cu tot ca pe vremea turcilor.

 3. Pe strada Codrisor, in pădure, înspre podul Jelnei “locuiesc” cersetorii din oraș. Zilnic fac foc in pădure. Toate astea se întâmpla la 5 min de centru și totuși nimeni nu se sesizează.

 4. IOANA . Eu m-am sesizat de 10 ani si am fost acolo cu Politia Locala si nimic nu s-a rezolvat de atunci si pana astazi.
  Presa locala a fost si ea sesizata atunci si exista inregistrarile.
  Cauta-le cu titlul.
  Marius Balan a sunat adunarea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Rombat angajează Manager Planificare Producție, Betak are nevoie de un inginer mecanic priceput

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Rombat - care angajează operatori și manager...

BETAK angajează agent vânzări și gestionar, Cibela are nevoie de personal pentru curățenie

Se fac angajări la Cibela, Betak și Italtextil Sărata, care are nevoie de secretar administrativ, dar...

Dă personalitate casei tale, cu perdelele ArYaS. Cel mai nou showroom din oraș asigură inclusiv măsurătorile și montarea

Dacă ochii sunt oglinda sufletului, cu siguranță ferestrele sunt oglinda casei. Un motiv în plus ca...