7.6 C
Bistrița
sâmbătă, decembrie 10, 2022

FOTO/VIDEO – În Munții Rodnei, iarna e la ea acasă: Plimbări cu sania trasă de câini, peisaje de basme!

Vremea rece a făcut ca iarna să nu plece din Munții Rodnei. Peisaje de basm și plimbări cu sania trasă de câini se numără printre experiențele oferite pe creste. Totuși, se atrage atenția că în munți există și risc de avalanșe.

Munții Rodnei oferă încă peisaje de basm. Crestele și brazii sunt acoperiți de un strat generos de omăt.

Weekendul trecut, cei ce s-au aventurat în munți au avut parte de o experiență inedită: plimbare cu sania trasă de Husky.

Sâmbătă 12 martie de la orele 9-14 este posibilitate de plimbare cu sania trasă de Husky Siberian, campioni mondiali. Pentru programare vă rog contactați-mă pe messenger privat! Vă așteptăm cu drag! Hai la o tură de sanie cu campionii!”, a scris Kiss Attila pe Facebook, postare preluată de Parcul național Munții Rodnei.


Postarea lui Muntean Ioan a fost și ea preluată de pagina Romsilva – Parcul național Munții Rodnei.

O călătorie pe crestele Munților Rodnei într-o zi de primăvară timpurie este o experiență deosebită. Pe schiuri de tură, ori rachete de zăpadă poți și tu să pornești într-o călătorie fotografică care te va purta pe acest tărâm înzăpezit.

Pașii tăi te vor scoate din zgomotul urban și vei pătrunde adânc în liniștea codrilor înzăpeziți, pe crestele alpine glazurate de cristale de gheață, lăsându-te răsfățat de soare și de aerul curat. Fotografiile dovedesc expresiv că merită să încerci această „Experiență magică de iarnă” – a scris acesta pe pagina sa de Facebook.

 

Deoarece precipitațiile sunt mixte și totuși, primăvara e pe drum, se monitorizează și riscul de producere al avalanșelor.

Monitorizarea factorilor abiotici în Parcul Național Munții Rodnei (PNMR): avalanșe.

Relieful frământat și abrupt din PNMR, condițiile meteorologice extreme și precipitațiile abundente din etajul nival creează condiții favorabile declanșării a numeroase avalanșe pe versanții abrupți din parc. Administrația parcului prin rangerii săi inventariază, cartează și monitorizează atent în fiecare an aceste fenomene”, a transmis administrația Parcului.
Momentan, ANM nu are emis niciun cod de avalanșă pentru zona Munților Rodnei. Cei de la SALVAMONT transmit însă că e nevoie de atenție sporită, echipament corespunzător și NEAPĂRAT ținută legătura cu salvatorii.

 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Iubești înghețata și cheesecake-ul de la Gelateria Aniela? Le poți comanda pentru masa de Crăciun sau Revelion

Masa de Crăciun și de Revelion e plină de bunătăți tradiționale. Cei de la Gelateria Aniela...

Rombat angajează Manager Planificare Producție, Betak are nevoie de un inginer mecanic priceput

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Rombat - care angajează operatori și manager...

BETAK angajează agent vânzări și gestionar, Cibela are nevoie de personal pentru curățenie

Se fac angajări la Cibela, Betak și Italtextil Sărata, care are nevoie de secretar administrativ, dar...