12.4 C
Bistrița
duminică, septembrie 25, 2022

Donații pentru Ucraina din partea italienilor au ajuns la Bistrița. De aici vor pleca spre Cernăuți

Două microbuze cu ajutoare pentru ucraineni venite din Italia au ajuns ieri la Bistrița, la sediul  Asociația OM – Orașul Mariei, din Centrul Vechi al orașului. La începutul săptămânii vor pleca spre Cernăuți, medicamentele și materialele sanitare fiind așteptate la Spitalul Central, unde stocurile sunt aproape de zero.

Ideea organizării unui transport umanitar pentru Ucraina, via Bistrița, îi aparține unei bistrițence, Delia Valea, stabilită de mulți ani în Genova, Italia. A reușit alături de comunitatea locală din Serra Riccò să strângă în câteva zile două microbuze cu medicamente, materiale sanitare, produse de igienă, haine, alimente și jucării, care vineri au plecat din Italia spre Bistrița.

Aldo Piccinini, Fulvio Castagnasso, Diego Sinelli și Mattia Ottonello sunt cei patru italieni care s-au oferit voluntar să aducă donațiile italienilor din Genova la Bistrița, de unde vor pleca la începutul săptămânii viitoare spre Cernăuți.

„Multe lecții ne-a fost dat să învățăm din acest proiect și poate cea mai frumoasă este cea de astăzi. O comunitate de italieni hotărâți Comune di Serra Riccò s-a mobilizat cu tot sufletul și cu mare încredere au decis să se implice cu sprijin material în situația dramatică din Ucraina.

Încărcați până la refuz, nu li s-a părut deloc greu să străbată patru țări pentru a ajunge pe pietonalul din Bistrița și să ne umple sediul cu toate cele trebuincioase. Materialele medicale și medicamentele (cantitate consistentă) vor fi duse cât mai repede înspre Spitalul Central din Cernăuți datorită lor. Produse alimentare și de igienă, jucării și materiale didactice, haine și pături, saltele, saci de dormit toate vor fi distribuite în conformitate cu nevoile identificate”, a transmis Asociația OM – Orașul Mariei, cei care s-au ocupat de preluarea donațiilor și care vor asigura transferul către Cernăuți.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

FOTO VEZI cum poți să îți decorezi casa la super prețuri! La Wow INTERIORS și Alpha Home Outlet prețurile au intrat la apă

Dacă te tentează să îți redecorezi casa toamna aceasta și nu mai ai răbdare să profiți...

Surprizele toamnei la Maison du Claire: Cartofi loaded cu piept de pui, foccacia cu șnițel de pui și livrare gratuită

La Maison du Claire nu vă lasă la greu atunci când vă e foame nici la...

Reconstrucția unei case vechi sau construirea unei clădiri noi? În ce merită mai mult să investiți?

România este printre țările care are un procent considerabil de proprietari, multe dintre proprietăți fiind construite...