21.1 C
Bistrița
duminică, iulie 27, 2025

Atenție la Vorbe: Povestea din spatele filmului antibullying al copiilor de la Studioul de Actorie

Bullyingul nu înseamnă doar a exclude din grup, a împinge sau a bate pe cineva. Vorbele și modul în care le spui pot fi o formă de bullying. „Toți am fost la un moment dat victime sau bully”, au recunoscut micii actori bistrițeni. Povestea din spatele videoului antibullying al elevilor de la Studioul de Actorie Bistrița:

Un fenomen îngrijorător ia tot mai mare amploare în Bistrița, în județ și în țară. Bullyingul are nenumărate fețe și face tot mai multe victime.

  • Ce urâtă ești!
  • Cărămida aia e telefon?
  • Nicio temă nu știi să faci?
  • Grasule!
  • Lăsați-l că imediat plânge!
  • Ce fetiță ești!”, sunt doar câteva din expresiile folosite de agresori.

Tot mai mulți copii și adolescenți sunt victime ale acestui fenomen. Bullyingul se manifestă și între adulți, dar victimele sale trec mai ușor peste insulte.

În urma mai multor sesizări din partea mămicilor, care se plângeau reporterilor că micuții lor vin de la școală plângând, Bistrițeanul.ro a demarat campania „Atenție la Vorbe! Pot să rănească!”.

Partenerii campaniei sunt micii actori bistrițeni, elevii Studioului de Film și Actorie Bistrița.

Toți am fost victime sau agresori, la un moment dat – povestea din spatele video-ului antybullying

Elevii Studioului de Film și Actorie Bistrița s-au alăturat luptei împotriva acestui fenomen, de la prima strigare.

Când le-am spus că Bistrițeanul.ro ne-a propus să facem un filmuleț antibullying, elevii au recunoscut că și ei au fost victime sau agresori.

Ascultând mărturiile lor, am realizat că și eu am fost bully, deși atunci nu mi-am dat seama. Cred că toți am fost la un moment dat victime ale bullyingului sau chiar bully. Deși, poate pe vremea noastră, a celor mai mari, acest fenomen nu avea un nume”, a explicat Florian Zapra, regizor și profesor la SFAB.

Filmulețul antibullying a fost realizat „cât ai spune pește”.

Le-am spus să facem un filmuleț cu ceea ce au trăit ei, ca victime sau ca bully. A fost ad-hoc. Fiecare dintre elevii prezenți a avut un exemplu de dat. Am filmat rapid, am montat iar mesajul e clar. Vorbele sunt importante și contează modul în care le spui!”, a mai subliniat Zapra.

Elevii SFAB și-au mai surprins profesorul și în 2019, cu o altă experiență negativă din viața lor, pe care au pus-o apoi într-un film de scurt metraj.

Când mi-au povestit că există taxă de protecție, nu mi-a venit să cred. Mă gândeam că inventează. Dar, fenomenul bullyingului fiind așa mare, unii plătesc pentru a fi protejați. Așa s-a născut scurt-metrajul PASAJUL!”, a concluzionat Florian Zapra.

Elevii Studioului de Film și Actorie Bistrița au între 8 și 18 ani.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

DE NERATAT: Descoperă secretele pizzei perfecte de la maestrul Chef Toderaș Mircea, într-un show culinar marca Colina Restaurant & Events din Unirea!

Vrei să înveți să pregătești cea mai bună pizza din viața ta, cu care să-i răsfeți...

Materom Automotive Bistrița lansează o ofertă dedicată siguranței la volan

Materom Automotive Bistrița lansează o ofertă dedicată siguranței la volan: Super reducere la schimbul complet al plăcuțelor de frână, pentru modelele Škoda fabricate între anii 2018 și 2020.

BISTRIȚA, zona Subcetate: Apartamente la 82.000 Euro inclusiv TVA, în Ansamblul Rezidențial Valea Românească

Primul bloc din Ansamblul Rezidențial Valea Românească, din zona Subcetate, lângă magazinul Penny, este gata! Cele...