18.8 C
Bistrița
marți, aprilie 30, 2024

Fostul șef al Spitalului Județean, Mircea Gelu Buta, cetățean de onoare al Bistriței. Ce beneficii aduce titlul:

Consilierii locali au decis ieri acordarea titlului de ”Cetățean de onoare al municipiului Bistrița” lui Mircea Gelu Buta. CE beneficii are fostul șef al spitalului, odată cu acordarea acestui titlu:

Municipiul Bistrița avea, până ieri, 72 de cetățeni de onoare, conform informațiilor de pe SITE.

Cel de-al 73-lea cetățean de onoare a fost votat în unanimitate de consilierii locali, în ședința de ieri. E vorba de fostul șef al Spitalului Județean de Urgență Bistrița, Mircea Gelu Buta.

Propunerea a fost făcută de doctorul și consilierul local Ionel Ruști.

propunere buta

Nu doar Ionel Ruști, ci și Florin Urâte și Macarie Doina au avut doar cuvinte de laudă la adresa acestuia, susținând ideea că merită din plin acest titlu.

Conform regulamentului privind cetățenii de onoare ai municipiului, aceștia au următoarele drepturi:

  • înscrierea în CARTEA DE ONOARE a municipiului Bistriţa;
  • participarea gratuită la toate manifestările organizate şi desfăşurate sub patronajul Primăriei municipiului Bistriţa sau Consiliului local al municipiului Bistriţa, sau la care acestea au calitatea de coorganizator, sau la cele organizate de instituţiile publice aflate în subordinea Consiliului local al municipiului Bistriţa;
  • gratuitate la atribuirea unui loc de înhumare în Cimitirul municipal;
  • invitarea şi participarea în municipiul Bistriţa la desfăşurarea unor activităţi şi manifestări social – culturale, sportive, ştiinţifice, la solemnităţile şi ceremoniile organizate de Primarul municipiului Bistriţa şi de Consiliul local, cheltuielile ocazionate de participare fiind suportate din bugetul local;
  • acordarea de facilităţi fiscale aprobate, potrivit legii, de Consiliul local al municipiului Bistriţa; – se pare că e vorba de scutirea de la impozitul pe clădiri
  • dreptul de a lua cuvântul la şedinţele Consiliului local al municipiului Bistriţa, la dezbaterea materialelor care privesc întreaga comunitate;
  • dreptul de a participa gratuit la toate manifestările cultural-sportive organizate de instituţiile aflate in subordinea Consiliului local al municipiului Bistriţa.
  • cetăţenii altui stat cărora li s-a acordat titlul de „Cetăţean de Onoare” se bucură de toate drepturile civile şi politice recunoscute cetăţenilor români, cu excepţia dreptului de a ocupa o funcţie publică sau de a alege sau de a fi ales, în condiţiile legii.

În ceea e privește obligațiile, cetăţenii de onoare au datoria de a promova imaginea municipiului Bistriţa în ţară şi străinătate.

Mircea Gelu Buta a fost desemnat și cetățean de onoare al județului, în 2019.

FOTO/VIDEO: Au fost onorați oamenii care au făcut cinste județului! Dar și cei cu înclinații materne!

Mai multe despre Mircea Gelu Buta, în articolele de mai jos:

Blocul lui Mircea Gelu Buta a primit undă verde de la Consiliul Local. „Strâns cu ușa” a renunțat la un etaj jumate

EXCLUSIV: Dr. Mircea Gelu Buta se bagă în imobiliare, cere bloc cu 9 etaje în Subcetate! Șefele de la Urbanism fac cadou o reducere de 10 la sută la spațiu verde, o îndemână de vreo 100.000 Euro

EDITORIAL: Nu votați și unde să-i puneți statuia lui Mircea Gelu Buta?!

Doamne, acu serios, chiar trebuie să ne închinăm Sfântului Buta? Și cum procedăm când îl vedem coborât din icoană printre noi?

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

4 COMENTARII

  1. Manevre fiscale.
    Oamenii ca el n-au onoare, doar mandrie.
    Omul asta a facut mai mult rau decat bine orasului si face parte dintr-o generatie care a tinut ostatic orasul si l-a umilit.
    Sub el, spitalul a fost un loc al mortii si al suferintei, in care mita a fost nu doar tolerata ci obligatorie.
    Acum chinuie studenti cu acelasi stil tiranic.
    Merita un loc in penitenciar, nicidecum pus pe vreo lista onorifica.

  2. Sa-i faceti cetateni de onoare si pe toti cei care au murit cu zile în spitalul condus cu indolenta de acest habarnist.
    Omul a fost un aerian toata viata, n-a avut nici o treaba cu functia de manager, si-a pierdut timpul cu latura artistica.

  3. Doctorul Buta este cel mai mare medic dintre preoti si cel mai mare preot dintre medici. Nu întâmplător el a fost profesor la facultatea de teologie ortodoxă de la UBB Cluj. De asemenea el este cel care, în calitate de fost manager al Spitalului Judetean de Urgengtă Bistrita a construit biserici in incinta spitalelor, dintre care cea mai cunoscută este cea de la spitalul de boli infectioase de pe strada Alba-Iulia, târnosită in luna iulie, 2016 cu hramul „Sfântul Ierarh Nectarie Taumaturgul”. El este pictat printre sfinții din biserica din incinta secției spitalului de pe strada Alba Iulia:
    (vezi : https://www.bistriteanul.ro/editorial-nu-votati-si-unde-sa-i-puneti-statuia-lui-mircea-gelu-buta/)
    De altfel, in anul 2019, lui Mircea Gelu Buta i-a fost conferit titlul de cetățean de onoarea ai județului Bistrița-Năsăud.
    Acum Consiliul Local a votat proiectul de hotărâre privind conferirea titlului de „Cetăţean de onoare al municipiului Bistriţa” .
    Vrednic este?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Pizzeria Allegria angajează casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. NOI locuri de muncă la Sanovil, Aquabis, MasterFoam

Pizzeria Allegria are nevoie de casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. Aquabis caută electrician priceput, iar la Clinica Sanovil e nevoie de fiziokinetoterapeut, asistent medical generalist și specialist marketing. Noi locuri de muncă sunt disponibile la RCB Electro, Leoni Bistrița și STEWO Năsăud. 

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială pentru automobile Škoda

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială* Schimb kit curea distribuție pentru automobile Škoda din 2017-2019 (4+) și automobile Škoda din 2016 sau anterior (7+):

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz:

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz: