6.3 C
Bistrița
sâmbătă, aprilie 1, 2023

Blocul lui Mircea Gelu Buta a primit undă verde de la Consiliul Local. „Strâns cu ușa” a renunțat la un etaj jumate

În ședința de Consiliu Local de ieri, blocul pe care îl pregătește fostul șef al Spitalului Județean de Urgență Bistrița în Subcetate a primit undă verde. Inițial acesta intenționa să ridice un bloc cu 6 etaje, la care se adaugă parterul și subsolul, însă la insistențele vecinilor, care au făcut sesizări peste sesizări la Primăria Bistrița a lăsat de la el și va trebui să se mulțumească cu  subsol sau demisol+ 4 etaje + un etaj retras.

După cum a arătat Bistrițeanul.ro AICI, Mircea Gelu Buta, fostul șef al Spitalului Județean de Urgență s-a reprofilat spre imobiliare și pregătește un bloc de locuințe cu supermarket la parter în zona Subcetate.

Cum în zonă sunt permise doar locuințe cu demisol + parter + două etaje și mansardă, dezvoltatorul imobiliar a cerut o modificare a zonei, printr-un Plan Urbanistic Zonal. Acesta s-a aflat pe masa consilierilor locali la ședința ordinară de ieri.

Culmea, consilierii locali au primit proiectul de hotărâre cu doar câteva ore înainte de ședința din comisii. În cadrul ședinței de Consiliu Local de ieri a intervenit inclusiv arhitectul șef al municipiului Bistrița, care i-a asigurat pe consilieri că proiectul respectă procedurile legale:

„Planul Urbanistic Zonal care este acum supus aprobării Consiliului Local a îndeplinit toate procedurile legale cu privire la elaborare, cu privire la avizare, cu privire la consultarea publicului”, a precizat Monica Pop.

Într-un final, proiectul a fost aprobat cu 17 voturi pentru și două abțineri.

Ce prevede proiectul pe care-l visează Buta

Dezvoltatorul imobiliar a fost nevoit să renunțe la două etaje, după ce a fost strâns cu ușa de vecini, care au început să facă sesizări la Primăria Bistrița când au aflat că lângă se construiește un bloc cu 6 etaje, la care se adaugă subsolul și parterul. În cele din urmă a fost de acord cu varianta: subsol sau demisol + parter + 4 etaje + etaj retras.

„În urma consultării vecinilor și a sesizărilor care au fost, s-a convenit reducerea regimului de înălțime de la S(D)+ P+6E la S(D) +P +4 E+ Er fapt care a fost agreat verbal, iar apoi comunicat în scris către aceștia”, se arată în documentația hotărârii de Consiliul Local.

O altă problemă sesizată de data aceasta în Comisia Tehnică de Urbanism a fost și calea de acces, care ar fi prea aproape de sensul giratoriu din Subcetate și care ar duce la o congestionare a traficului. Potrivit informațiilor Bistrițeanul.ro PUZ-ul nu ar fi primit aviz favorabil din partea Comisiei Tehnice de Urbanism în prima fază. Ulterior, dezvoltatorul a obținut și acest aviz consultativ.

Suprafața de teren pe care o are la dispoziție este de 12.082 de metri pătrați. La subsolul blocului de locuințe vor fi amenajate spații comerciale și un supermarket. Parcările vor fi amenajate în subteran, precum și în exteriorul clădirii, asigurându-se cel puțin un loc de parcare pentru fiecare apartament, plus numărul de locuri necesar pentru fiecare din celelalte funcțiuni conexe și anume spațiile comerciale și supermarketul.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

NOI locuri de muncă, disponibile la Rombat, Brutăria Presto și Fan Courier

Rombat Bistrița angajează operatori producție, electrician și inginer proiectare produse. Brutăria Presto are nevoie de o vânzătoare, iar FAN Courier caută personal în Bistrița. NOI locuri de muncă – disponibile și la IMP România, Leoni sau Nedeias Com din Budacu de Jos:

Mâine se deschide AmaZone Bistrița, primul magazin cu produse resigilate sau lichidări de stoc Amazon, din județ!

Peste 1.000 de produse, cu reduceri de 50 %, îi așteaptă mâine pe bistrițeni la AmaZone...

Un nou magazin ZOO Hobby, în Ștefan cel Mare, lângă Cotidian

Bistrițenii  din partea de sus a orașului au de acum un magazin destinat animăluțelor lor de...