-9.3 C
Bistrița
miercuri, februarie 8, 2023

VIDEO: Bogdan Ivan vrea mai mulți bani pentru mâncarea pacienților din spitale

„Mi se pare revoltător să plătești 70 de lei pe zi pentru cei ce au fost în carantină, 32 de lei pentru deținuți, și la pacienții din spital să le dai trei mese pe zi cu 10 lei”, a spus deputatul Bogdan Ivan. Acesta va face demersuri pentru ridicarea acestui plafon, astfel încât să se poată oferi mâncare mai bună în spitale.

În momentul de față, la nivel național, există un plafon mediu de 10 lei / zi / pacient pentru hrană.

Suma alocată variază între 5 – 17 lei, în funcție de boală, dar e o medie de aproximativ 10 lei, pentru a oferi trei mese pe zi unui pacient internat în spital. Ori acest lucru mi se pare revoltător. Când a început pandemia, pentru cei care veneau din străinătate și stăteau în carantină, se plătea 70 de lei pentru o zi. Pentru deținuți, se plătește 32 de lei pe zi. Iar pentru cei din spital – 10 lei. E imposibil să dai TREI mese bune, pe zi, cu DOI EURO!”, a declarat revoltat Bogdan Ivan, în cadrul unei conferințe.

Tânărul deputat a explicat că va face demersuri pentru a schimba acest lucru. Ar avea în plan două variante:

  • ridicarea plafonului măcar la 20 de lei / pacient / zi
  • oferirea posibilității fiecărei unități medicale să aloce din bugetul propriu atât cât poate pentru a oferi o masă cât de cât decentă pacienților.

„În mod normal, acești bani ar trebui să vină de la Bugetul de Stat. Dar dacă nu vor putea, măcar să ofere posibilitatea fiecărui spital să aloce bani în plus. Să spunem, de exemplu, că acum spitalul din Bistrița și-ar permite să aloce 15 lei/zi pentru mâncarea unui pacient. Ei bine, nu poate. Pentru că suma e plafonată de la nivel central. Voi vorbi și cu specialiștii și voi trimite și o scrisoare către Ministerul Sănătății, în acest sens”, a declarat Bogdan Ivan.

Întreaga declarație, pe acest subiect, a deputatului bistrițean, în video de mai jos:

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Clinica Sanovil caută economist, Electroplast angajează Key Account Manager, Rombat are nevoie de operatori producție

Electroplast angajează Key Account Manager, iar Crama Jelna are nevoie de recepționer SPA, ospătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută un economist priceput, Rombat - operatori producție...

Se fac angajări la Crama Jelna, Clinica Sanovil și Electroplast

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Electroplast care angajează Key Account Manager. Crama...

Amicii Building angajează ingineri constructori și finisori amenajări interioare/exterioare! NOI locuri de muncă, în Bistrița

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la AMICII  BUILDING, unde este nevoie de finisori...