13.7 C
Bistrița
vineri, mai 3, 2024

Rostul de dimineață. Inexplicabil și enigmatic – în Subcetate…!

Sunt deja câteva zile bune de când urmărim uluiți acest inexplicabil fenomen în Subcetate… În ciuda pericolului care pândește după colțuri de bloc, în ciuda ploilor sau a temperaturilor zgribulite, în ciuda tuturor regulilor impuse de autorități – cineva se încăpățânează să strălucească aici cu îndârjire…!

Mioriticul și cosmopolitul cartier al Bistriței, în care viața palpită atât de zbuciumat, nu contenește să ne surprindă. În ciuda regulilor impuse de autorități, în Subcetate un ornament – aparent corespunzător amplasat pe acest stâlp impozant – se lăfăie în lumină și steluțe sclipitoare…

Ignoră astfel cu desăvârșire ziua de 30 noiembrie – ziua oficială în care  aprinde la Bistrița iluminatul festiv…! Lui nu-i pasă. Cocoțat acolo sus pe stâlp, o fi simțit și el nevoia să calce pe bec o dată-n viață. Să intre în spiritul sărbătorilor înaintea tuturor.

Să lumineze singur, învăluit în steluțe, înaintea tuturor, de aproape o săptămână. De îndată ce se aprind luminile de noapte – hop țop și el! Începe să sclipească arogant. 

Toate celelalte ornamente stau cuminți învăluite în întuneric, așteptând startul oficial… Numai el – singur și stingher – ne amintește o străveche parodie comunistă: Câte stele sunt pe cer, până dimineața pier / Numai una ca o proastă… 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Pizzeria Allegria angajează casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. NOI locuri de muncă la Sanovil, Aquabis, MasterFoam

Pizzeria Allegria are nevoie de casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. Aquabis caută electrician priceput, iar la Clinica Sanovil e nevoie de fiziokinetoterapeut, asistent medical generalist și specialist marketing. Noi locuri de muncă sunt disponibile la RCB Electro, Leoni Bistrița și STEWO Năsăud. 

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială pentru automobile Škoda

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială* Schimb kit curea distribuție pentru automobile Škoda din 2017-2019 (4+) și automobile Škoda din 2016 sau anterior (7+):

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz:

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz: