Rostul de dimineață. Inexplicabil și enigmatic – în Subcetate…!

0
6055

Sunt deja câteva zile bune de când urmărim uluiți acest inexplicabil fenomen în Subcetate… În ciuda pericolului care pândește după colțuri de bloc, în ciuda ploilor sau a temperaturilor zgribulite, în ciuda tuturor regulilor impuse de autorități – cineva se încăpățânează să strălucească aici cu îndârjire…!

Mioriticul și cosmopolitul cartier al Bistriței, în care viața palpită atât de zbuciumat, nu contenește să ne surprindă. În ciuda regulilor impuse de autorități, în Subcetate un ornament – aparent corespunzător amplasat pe acest stâlp impozant – se lăfăie în lumină și steluțe sclipitoare…

Ignoră astfel cu desăvârșire ziua de 30 noiembrie – ziua oficială în care  aprinde la Bistrița iluminatul festiv…! Lui nu-i pasă. Cocoțat acolo sus pe stâlp, o fi simțit și el nevoia să calce pe bec o dată-n viață. Să intre în spiritul sărbătorilor înaintea tuturor.

Să lumineze singur, învăluit în steluțe, înaintea tuturor, de aproape o săptămână. De îndată ce se aprind luminile de noapte – hop țop și el! Începe să sclipească arogant. 

Toate celelalte ornamente stau cuminți învăluite în întuneric, așteptând startul oficial… Numai el – singur și stingher – ne amintește o străveche parodie comunistă: Câte stele sunt pe cer, până dimineața pier / Numai una ca o proastă… 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.