15.2 C
Bistrița
luni, februarie 26, 2024

Rostul de dimineață. Inexplicabil și enigmatic – în Subcetate…!

Sunt deja câteva zile bune de când urmărim uluiți acest inexplicabil fenomen în Subcetate… În ciuda pericolului care pândește după colțuri de bloc, în ciuda ploilor sau a temperaturilor zgribulite, în ciuda tuturor regulilor impuse de autorități – cineva se încăpățânează să strălucească aici cu îndârjire…!

Mioriticul și cosmopolitul cartier al Bistriței, în care viața palpită atât de zbuciumat, nu contenește să ne surprindă. În ciuda regulilor impuse de autorități, în Subcetate un ornament – aparent corespunzător amplasat pe acest stâlp impozant – se lăfăie în lumină și steluțe sclipitoare…

Ignoră astfel cu desăvârșire ziua de 30 noiembrie – ziua oficială în care  aprinde la Bistrița iluminatul festiv…! Lui nu-i pasă. Cocoțat acolo sus pe stâlp, o fi simțit și el nevoia să calce pe bec o dată-n viață. Să intre în spiritul sărbătorilor înaintea tuturor.

Să lumineze singur, învăluit în steluțe, înaintea tuturor, de aproape o săptămână. De îndată ce se aprind luminile de noapte – hop țop și el! Începe să sclipească arogant. 

Toate celelalte ornamente stau cuminți învăluite în întuneric, așteptând startul oficial… Numai el – singur și stingher – ne amintește o străveche parodie comunistă: Câte stele sunt pe cer, până dimineața pier / Numai una ca o proastă… 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Stil german, prețuri românești: Mobila Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, de calitate, la prețuri excelente!

Mobila Outlet Gherla aduce o nouă dimensiune confortului în locuința ta, oferind mobilă NOUĂ, de înaltă calitate, importată direct din Germania, la prețuri accesibile. Cu un showroom de 700 de metri pătrați și o prezență online extinsă, Mobila Outlet Gherla își propune să devină destinația preferată a iubitorilor de confort.

Clinica Sanovil caută specialist Resurse Umane și recepționist, ROMBAT are nevoie de metrolog, inginer și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, Eurocompozite, Rombat și Fan Courier. CML are nevoie de doi topometriști, iar Electroplast caută manager și operatori. Oferta completă – mai jos:

14 Februarie este aici! Reduceri speciale, la SPOT GSM, de Ziua Îndrăgostiților

Cu ocazia Zilei Îndrăgostiților, vă invităm să ne vizitați în magazinele noastre din Bistrița: Calea Moldovei 40 (box Kaufland), respectiv Bd. Independenței 97-99 (incintă Kaufland) unde vă puteți răsfăța pe voi și pe cei dragi cu cele mai frumoase și utile accesorii GSM.