18 C
Bistrița
miercuri, mai 1, 2024

Prima lună din 2023, cea mai caldă din istorie! Ce temperaturi record au fost înregistrate

Bistrița și județul Bistrița-Năsăud înregistrează zi de zi temperaturi anormale pentru această perioadă. Dacă în urmă cu câțiva ani, în luna ianuarie aveam zăpadă și multe grade cu minus în termometre, acum au înmugurit pomii și înfloresc ghiocei.

Cinci zile din ianuarie, până acum, au fost prezentate temperaturi de peste 10 grade Celsius și în două zile, peste 9 grade Celsius. Acest lucru este anormal, iar Asociația “Meteo BN” a prezentat situația inclusiv într-un tabel.

Conform lui Mihai Bălan, președintele asociației, valorile prezentate duc la o medie incredibilă, în primele 11 zile, de +5.1°C. În cursul lunii ianuarie a perioadei 1991-2020 este de -2.2°C.

“Avem, astfel, în primele 11 zile ale lunii, temperaturi maxime DOAR pozitive, cu nici o zi de îngheț diurn. Apoi, avem doar 3 zile cu valori minime sub 0°C, si din astea două sunt de -0.2 şi -0.3 !

Sunt 5 zile cu valori peste 10°C ! Încă două peste 9°C!”, se arată pe pagina de Facebook a asociației.

În cursul zilei de 12 ianuarie a fost înregistrată cea mai ridicată valoare minimă a lunii din istoria măsurătorilor meteorologice din oraşul Bistrița cu o valoare de +5.8°C, la stația oficială ANM (+6.3°C la stația ONG „Meteo.BN”). Vechea valoare, +5.7°C, s-a înregistrat în 5.01.2022.

“Următoarele 3/4 zile aduc, totuşi, o ponderare a regimului termic dar tot în valori mari rămânem, undeva la maxime de 4/6°C, deci tot pozitive. Luând în calcul că nebulozitatea va fi destul de pronunțată, minimele vor rămâne la fel, mult peste medii, preponderent pozitive şi ele. Şi dacă mai completăm ṣi că la inceputul săptămânii viitoare o nouă advecție caldă va sălta maximele spre 10/12°C, din nou… Ce mai rămâne de zis?

Nici un semn, de iarnă, încă, în zonele joase de relief!”, au mai transmis cei de la Asociația “Meteo BN”.

Sursa Foto – Adi Lupsan @ Meteo BN

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Pizzeria Allegria angajează casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. NOI locuri de muncă la Sanovil, Aquabis, MasterFoam

Pizzeria Allegria are nevoie de casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. Aquabis caută electrician priceput, iar la Clinica Sanovil e nevoie de fiziokinetoterapeut, asistent medical generalist și specialist marketing. Noi locuri de muncă sunt disponibile la RCB Electro, Leoni Bistrița și STEWO Năsăud. 

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială pentru automobile Škoda

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială* Schimb kit curea distribuție pentru automobile Škoda din 2017-2019 (4+) și automobile Škoda din 2016 sau anterior (7+):

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz:

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz: