16.5 C
Bistrița
vineri, mai 3, 2024

FOTO: Aproape 400 de copii din Tureac au confecționat mărțișoare pentru a-și dota biblioteca din școală. Minunății – și din Mureșenii Bârgăului

Aproape 400 de copii din Tureac au confecționat mărțișoare în aceste zile, prezentându-le la Târgul de mărțișoare din curtea Muzeului Județean. Din banii obținuți, se vor cumpăra cărți noi pentru biblioteca școlii. Nici elevii din Mureșenii Bârgăului nu s-au lăsat mai prejos…

Avem o bibliotecă la școală, dar ne dorim un pic mai mult. Este important s-o îmbogățim cu volume noi și cărți colorate, potrivite și atractive pentru copii. Este important ca ei să citească șai să se informeze din cărți noi. Să aibă de unde alege”, ne-a mărturisit profesoara Nadia Rebrean, de la Școala Gimnazială din Tureac.

Profesoara a explicat pentru Bistrițeanul.ro că aproape 400 de elevi de la școala din Tureac au muncit la mărțișoarele expuse azi la Muzeu.

Nu prea cumpără lumea, din păcate. Le apreciază, le admiră și trec mai departe. Deși toate mărțișoarele de aici au fost realizate de copii, cu mânuța lor. Fără nici o intervenție. Noi doar i-am supravegheat și le-am oferit câte-o sugestie sau un model… Au lucrat și cei mici, din clasele 0 – IV, dar și cei mari, din ciclul gimnazial.

Am hotărât ca banii obținuți pe mărțișoare să fie investiți în biblioteca școlii. Să cumpărăm cărți noi pentru copii. În definitiv, cărțile ne fac mari și buni”, ne-a mai povestit profesoara Nadia Rebrean. 

La o altă tarabă am întâlnit trei elevi veseli și plini de energie de la Școala din Mureșenii Bârgăului. Nici ei nu s-au lăsat mai prejos, povestindu-ne că în aceste zile, dacă tot s-a nimerit să fie și Școala Altfel – au venit la Bistrița.

Grigore Marian Belei, Diana Tinca și Maria Nicoleta Câmpean au 14 și 15 ani și sunt elevi în clasa a VIII-a. Au venit la târgul de mărțișoare însoțiți de profesoara lor, Ioana Hangan Pudilic.

Mărțișoarele sunt create de elevii din școala noastră. Sunt realizate manual. Fiecare mărțișor este unic, așa cum este și elevul care l-a creat!”, ne-a explicat Grigore Marian Belei.

Tânărul ne-a povestit că este pasionat de Șeptică. Așa că a confecționat mărțișoare din cărți de joc. „Aveam un pachet mai vechi, din care se pierduseră câteva cărți. Așa că, decât să-l arunc, mi-am zis că mai bine folosesc cărțile la mărțișoare”.

Cei mai mici dintre colegii noștri au făcut mărțișoare mai simple, după cum s-au potrivit. Acestea costă 2 sau 3 lei. Cele mai pompoase și mai sofisticate – cum sunt felicitările care au și buchețel de flori deasupra, cost 7 lei. Ne pare rău că nu putem ajunge și mâine. Chiar a fost distractiv”, ne-a povestit Diana Tinca.

Tinerii nu s-au arătat descurajați de cei care nu cumpără. „Dacă ne rămân mărțișoare nevândute la Bistrița, le expunem și la școală, într-un alt târg. Aici ne invităm părinții, prietenii și cunoștințele și sigur vom reuși să le vindem”, a explicat încrezător Marian Belei. 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Pizzeria Allegria angajează casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. NOI locuri de muncă la Sanovil, Aquabis, MasterFoam

Pizzeria Allegria are nevoie de casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. Aquabis caută electrician priceput, iar la Clinica Sanovil e nevoie de fiziokinetoterapeut, asistent medical generalist și specialist marketing. Noi locuri de muncă sunt disponibile la RCB Electro, Leoni Bistrița și STEWO Năsăud. 

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială pentru automobile Škoda

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială* Schimb kit curea distribuție pentru automobile Škoda din 2017-2019 (4+) și automobile Škoda din 2016 sau anterior (7+):

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz:

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz: