12.3 C
Bistrița
luni, aprilie 29, 2024

VIDEO: Bistrițeanul Cristian Tiron a surprins planeta Jupiter, în timp ce „pleca de la sărutul cu Venus”

Fenomen astronomic inedit, în primele nopți ale lunii martie, pe cer! Venus și Jupiter s-au „sărutat”, iar bistrițeanul Cristian Tiron a surprins „plecarea” lui Jupiter după „întâlnirea” cu Venus.

În prima noapte a lunii martie, pe cerul senin au putut fi observate două puncte strălucitoare, foarte apropiate unul de celălalt.

Fenomenul astronomic a fost numit plastic „sărutul” dintre Jupiter și Venus. Acesta a putut fi observat de oriunde din România, atât timp cât cerul a fost senin. Unii au călătorit sute de kilometri pentru a ajunge la un observator astromic ca să vadă „mai de aproape” fenomenul.

Conjuncția dintre Jupiter și Venus a fost surprinsă și de bistrițeanul Cristian Tiron. Pasionat de foto și video când vine vorba de fenomene astronomice, Cristian a oferit bistrițenilor posibilitatea să admire planeta Jupiter.

Planeta Jupiter, văzută din BN, de la o distanță de 850 millioane de km” a scris acesta pe pagina sa de Facebook.

De fapt, planetele sunt destul de departe una de cealaltă, însă pe cer, în noaptea de mărțișor, s-au văzut ca fiind una lângă alta.

În această seară, Planetele Jupiter ( stânga ) cu cele 4 Luni ale sale și Venus ( dreapta ) , aproape că s-au îmbrățișat una pe cealaltă.

  • Jupiter 850 Millioane km.
  • Venus 212 Millioane km (referitor distanță de la Pământ)
Braniștea – BN – România”, a transmis Cristian Tiron după prima apariție a fenomenului.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială pentru automobile Škoda

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială* Schimb kit curea distribuție pentru automobile Škoda din 2017-2019 (4+) și automobile Škoda din 2016 sau anterior (7+):

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz:

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz:

Aquabis angajează electrician și consilier juridic, Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut și asistent medical generalist

Aquabis caută electrician și consilier juridic, iar la Clinica Sanovil este nevoie de fiziokinetoterapeut, asistent medical generalist și specialist marketing. Crama JELNA angajează bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Noi locuri de muncă sunt disponibile la RCB Electro, Leoni Bistrița și STEWO Năsăud.