7.3 C
Bistrița
marți, aprilie 30, 2024

BN: Aproape 2800 elevi au simulat azi un examen de Română, la Evaluarea Națională. Simulări și la Bacalaureat, săptămâna viitoare

Aproape 2900 elevi de clasa a VIII-a din Bistrița-Năsăud ar fi trebuit să susțină azi prima probă a simulării la examenul de Evaluare Națională. Modelele de subiecte la Limba română au stârnit însă controverse.

O analiză recentă prezentată de Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație susține că subiectele sunt concepute pe curriculumul care nu mai este în vigoare. Totodată, baremul de corectare „compromite validitatea probei” prin punctaje alocate arbitrar – avertizează Edupedu.ro.

Reprezentanții ISJ Bistrița-Năsăud au transmis că în Bistrița-Năsăud 2885 de elevi din clasa a VIII-a ar fi trebuit să susțină Evaluarea Națională.

Dintre aceștia – 2861 frecventează învățământul de zi, 17 – frecvență redusă și 7 înscriși de la CSEI. La simularea primei probe la Evaluarea Națională s-au prezentat 2.748 de elevi.

137 elevi au absentat, prezența la simulare fiind 95,25% în Bistrița-Năsăud.

Calendarul simulărilor: 

  • 20 martie  – Limba și literatura română, probă scrisă
  • 21 martie – Matematică, probă scrisă
  • 22 martie – Limba și literatura maternă, probă scrisă

Probele încep la ora 9.00, atunci când în fiecare sală de examen vor fi distribuite subiectele.

Accesul elevilor în săli se face până la ora 8.30

Elevii de clasa a VIII-a au la dispoziție 2 ore pentru a-și elabora lucrarea, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor în sala de examen”, au transmis reprezentanții ISJ Bistrița-Năsăud.

Subiectele pentru Evaluare Națională sunt redactate sub forma unei broșuri care se va tipări față-verso. Elevii vor redacta răspunsurile directe pe această broșură, transmite ISJ BN.

Rezultatele obținute la simulare nu pot fi contestate.

Notele obținute la simulare se trec în catalog doar în cazul în care elevul dorește acest lucru. În acest caz, elevul va trebui să complete o cerere.

Săptămâna viitoare, luni, 27 martie, are loc și simularea examenului de Bacalaureat: 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Pizzeria Allegria angajează casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. NOI locuri de muncă la Sanovil, Aquabis, MasterFoam

Pizzeria Allegria are nevoie de casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. Aquabis caută electrician priceput, iar la Clinica Sanovil e nevoie de fiziokinetoterapeut, asistent medical generalist și specialist marketing. Noi locuri de muncă sunt disponibile la RCB Electro, Leoni Bistrița și STEWO Năsăud. 

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială pentru automobile Škoda

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială* Schimb kit curea distribuție pentru automobile Škoda din 2017-2019 (4+) și automobile Škoda din 2016 sau anterior (7+):

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz:

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz: